Miesten joukkue tarvitsee asennemuutosta – Jää-Kotkat sinnitteli kolmosdivarin kuudenneksi

0
Jää-Kotkien edustusjoukkue pelasi kauden viimeisen ottelun vajaalla kokoonpanolla. Mukana ei esimerkiksi ollut vuonna 2005 syntynyt Juuso Metsä-Tokila, joka takoi maaleja tammikuussa VG-62:ta vastaan.

Kolmosdivisioonaan tehtiin täksi kaudeksi muutos ja runkosarjan päätteeksi saatiin ensimmäistä kertaa pudotuspelit. Jää-Kotkien osalta tämä oli valitettavasti pienimuotoinen heijaste koko kaudesta.

Puolivälieriin eli vierasotteluun Kiekko-67:ää vastaan pelaajia jouduttiin haalimaan monesta suunnasta. Kymmenestä pelurista osalle tämä oli kauden ainoa virallinen peli. Kotijoukkue hyödynsi tilanteen ja jyräsi 9–2-voittoon.

– Raavittiin väkisin kymmenen pelaajaa kasaan ja käytiin pelaamassa peli pois. Ei siitä ole enempää kommentoitavaa, Jää-Kotkien valmentaja Mika Ranta tunnusti.

Seuran omista junioreista on loppukaudesta haettu apuja miesten porukkaan, mutta nyt näillä oli oma ottelu samaan aikaan. Muut pelaajat olivat poissa erinäisistä syistä. Tästä syystä todellista taistelua välieräpaikasta ei syntynyt. Päätösmatsin molemmat maalit iski Kasperi Hirvasoja . UJK:n sijoitus sarjassa oli kuudes.

Jää-Kotkat on tällä alueella iso liikuttaja jääurheilun puolella. Juniorimäärät huomioon ottaen miesten joukkue kahlaa alempana kuin mitä voisi odottaa. Valmentaja Ranta piti suurimmat mölyt asiasta mahassaan, mutta asennemuutosta mies kaipaisi ja sen hän myös sanoi ääneen. Vaihteleva sitoutuminen tuo valtavan haasteen valmentajalle sekä tavoitteelliselle toiminnalle.

– Koko kausi on ollut enemmän tai vähemmän selviytymistaistelua. Jos täällä halutaan edustuskiekkoilua pitää yllä, niin kyllä silloin pitäisi jätkien sitoutua pelaamaan kauden alusta loppuun, Ranta jyrähti.

Petolinnun minimitavoite oli sarjapaikan pitäminen ja siinä onnistuttiin. Sarjapisteitä tuottaneissa peleissä kokoonpanossa oli yhtäläisyyksiä.

– Paljon pinnoja otettiin vierasvoimin. Ei sen pitäisi olla niin, Ranta tokaisi viitaten Jyskeestä saatuihin apuvoimiin.

Tällä kaudella Kotkilla oli miesten porukan lisäksi U19-joukkue. Laitilassa puolestaan oli miesten joukkue kakkosdivarissa sekä lisäksi U22-joukkue. Pelaajapulaa ilmeni kolmella näistä neljästä.

– Vakka-Suomen jääkiekon kannattaisi yhdessä suunnitella, mikä ensi kaudella on paras ratkaisu, Ranta toivoi.

Omaa pestiään Ranta ei jatka ilman olosuhteiden muutosta. Jos sitoutuneita pelaajia saadaan riittävästi, on jatko mahdollinen.

UJK:lla on 2004–2005 syntyneiden ikäluokissa monta potentiaalista nuorukaista, jotka jo tällä kaudella piirtelivät ensimmäisiä kuvioita jäähän miesten peleissä. Tästä porukasta toivotaan seuraavia vastuunkantajia miesten ryhmään.

Kolmosdivisioonan finaaleissa kohtaavat Rauma Tigers ja K-KV Kokemäeltä.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän