Nuoret mukaan heitä koskeviin henkilöstövalintoihin

0

Kaupungin nuorisovaltuusto ehdottaa, että heidän edustajansa otettaisiin jatkossa mukaan haastatteluihin, joiden perusteella tehdään nuoria koskevia henkilöstövalintoja hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluissa. Nuorisovaltuusto perustelee ehdotustaan sillä, että henkilöstövalinnat ovat merkittäviä päätöksiä lasten ja nuorten kannalta ja nuorilla on oltava oikeus tuoda äänensä kuuluviin heitä koskevissa tilanteissa.

Nuorisovaltuusto päätti marraskuun kokouksessaan tehdä aloitteen asiasta. Ehdotuksen allekirjoittivat nuorisovaltuuston puolesta joulukuun alussa nuorisovaltuuston silloinen puheenjohtaja Masi Pietikäinen sekä ensimmäinen ja toinen varapuheenjohtaja Helmi Rantanen ja Silja Santaniemi .

Tällä viikolla kokoontunut hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta käsitteli aloitetta. Hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakson päätösehdotuksena oli, että kaupungin hallintosäännön uudistuksen yhteydessä huomioidaan myös nuorisovaltuuston kanta, mutta aloite merkittäisiin tässä vaiheessa tiedoksi, koska asiassa edetään uudistettavan hallintosäännön linjauksen mukaisesti.

Lautakunnan kokouksessa Seppo Laine (kok.) teki kuitenkin vastaehdotuksen ja ilmoitti kannattavansa nuorisovaltuuston aloitetta. Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnan keskustelun yhteydessä hän tarkensi vastaehdotusta, siten, että tämä koskee vain nuorisopalveluiden henkilöstövalintoja koskevia haastattelutilanteita.

Jani Vaitiniemi (ps.) kannatti Laineen ehdotusta. Lautakunnan muut jäsenet kannattivat yksimielisesti Laineen ehdotusta, joten nuorisovaltuuston edustajat pääsevät jatkossa osallistumaan nuorisopalveluiden tuleviin rekrytointeihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän