Parasta kerhossa ovat kaverit

0
4H-yhdistyksen kerhossa Lokalahdella on askartelu kaikkien suosiossa.

Vaikka koulupäivä on päättynyt jo tunteja sitten, käy Lokalahden koulun käytävällä kuhina. On Uki-Kalanti 4H-yhdistyksen kerhoilta ja paikalle on saapunut lähes parikymmentä ala-asteikäistä.

– Kerhossa on tosi mukavaa. Askartelutyöt ovat kivoja, kertoivat luokkakaverit Onni , Henkka ja Matias .

– Kaikista kivointa on kuitenkin se, että saa olla kavereiden kanssa, lisäsi Onni.

Tällä kertaa tehdään yhdessä myös välipalaa. Onni ja Henkka osallistuvat pirtelön tekemiseenkin innolla ja resepti kopioidaan myös kotiin vietäväksi.

4H-yhdistyksen kerhoissa tehdään paljon muutakin kuin askarrellaan ja kokataan.

– Yhdessä pelataan erilaisia pelejä, tehdään metsäretkiä ja ulkoillaan muutenkin. Kerran kevätkaudessa on tarkoitus pitää yhteinen nuotioilta ja paistaa myös makkaraa, kertoi kerhonvetäjä Riina Vainio.

Aina mahdollisuuksien mukaan askarteluissa hyödynnetään luonnonmateriaaleja.

– Meidän toiminnassa kestävään elämäntapaan liittyvät aiheet ovat tärkeitä ja tähän liittyy vahvasti luonnonmateriaalien käyttö sekä kierrätys, kuivaili Vainio.

Aktiivinen Lokalahden kerho valittiin loppuvuodesta Vuoden 4H-kerho -kilpailuun kymmenen finalistin joukkoon. Arviointikriteereitä olivat muun muassa kerhon kokoontumiset, osallistujamäärät, TOP-tehtäväpankin hyödyntäminen, uusien taitojen oppiminen sekä kerhon viestintä ja yhteistyö eri tahojen kanssa. Tällä kertaa voitto ei kuitenkaan osunut Lokalahdelle, vaan matkasi Kajaaniin, missä paikallinen 4H-yhdistys pyörittää lasten sirkuskerhoa.

4H-toiminnan yksi osa on tukea lasten ja nuorten yritteliäisyyttä. Esimerkiksi Lokalahden kerholaiset ovat olleet innokkaita myymään 4H-kalenteria, koska siitä saa omaa rahaa eli palkkaa.

– Palkkaa maksamme myös nuorille, jotka toimivat kerhoissa apuohjaajina, selvitti Riina Vainio.

Lokalahden ohella 4H-kerhotoimintaa on tällä hetkellä myös Hakametsän koululla. Siellä kerholaiset ovat 1.–3. luokkien oppilaita.

4H-toimintaToiminnan tarkoitus on tukea lapsen ja nuoren kasvua aktiiviseksi, suvaitsevaksi, vastuulliseksi ja yritteliääksi.

Kerhoissa omaksutaan elämänhallintaa tukevia käytännön tietoja ja taitoja.

Toiminta käsittää 6–28-vuotiaat lapset ja nuoret.

Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Nuorille kerho-ohjaajille maksetaan palkkaa ja erityisen ohjelman avulla tuetaan nuorten yrittäjyyttä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän