Pienestä jäi jälleen kiinni Korihaiden voitto – Lahti Basketball vei nopeatempoisen ottelun

0
Nick Stampley ja Chris Clarke tarjosivat kovatasoisen kaksinkamppailun Pohitullin yleisölle.

Keskiviikko-ilta Pohitullissa tarjosi 583 katsojalle vauhdikkaita tilanteita suuntaan ja toiseen. Tempo oli varmasti yksi kovimmista, mitä tällä kaudella on Uudessakaupungissa nähty. Ratkaisuakin saatiin odottaa aivan viime sekunneille saakka. Kotiyleisön harmiksi ratkaisu oli Korihaiden ohiheitot, jotka sinetöivät Lahti Basketballille pisteen voiton lukemin 84–83.

Bojan Sarcevic (6 pist/7 lev/8 syöttöä) pääsi viisi sekuntia ennen loppua ajamaan korille, mutta kapteeni epäonnistui eikä loisto-ottelun pelannut Nick Stampley (17/10) onnistunut tippauksessaan. Haiparvi tuhri viiden pisteen johtonsa viimeisen kahden minuutin aikana, minkä Lahti vei 6–0.

– Huonoa puolustamista oli osittain. Jos me kuvitellaan, että me ollaan hyvä hyökkäysjoukkue, niin terve menoa, päävalmentaja Tero Vasell tyytyi sanomaan ottelun jälkeen.

Huonoa puolustusta Korihailta oli Lahden siirtymähyökkäysten puolustaminen. Lahti rankaisi aina välittömästi Korihaiden korin jälkeen nopeilla hyökkäyksillä, joissa haipelureilla oli moneen kertaan vaikeuksia pysyä hereillä.

Lahden isot pelaajat Karl Gamble (14/9) ja Henri Ventoniemi (7) juoksivat tehokkaasti kentän keskikaistaa. Haiden sentterit, Kanadan maajoukkueleirille lähtevä Prince Oduro (19/7) ja Mikael Aalto (8/6) yrittivät pysyä mukana, mutta liikaa tuli nukahduksia. Vierailijat tekivät peräti 25 pistettä nopeista hyökkäyksistä.

Hyvää puolustamista sen sijaan oli Nick Stampleyn puolustus Lahden triplatuplatähti Chris Clarkea (9/15/11) vastaan. Stampley sai hyvällä kirjaoppipuolustuksella Clarken sortumaan vaikeisiin ratkaisuihin, josta kertoo 4/12-pelitilanneheitot sekä viisi pallonmenetystä.

Päävalmentaja Vasell peluutti Stampleyä käytännössä kaikki ne hetket, jolloin Clarke itse myös oli kentällä eli käytännössä koko ottelun. Toisen neljänneksen puolivälissä Stampley pyysi hetkeksi vaihtoa ja Korihait hävisi kahdeksalla pistettä sen lyhyen kahden minuutin vaihdossa oloajan.

– Kiitän faneja, jotka pitävät aina kotipeleissä loistavaa meteliä. Pyydän anteeksi, ettemme voineet antaa heille voittoa, Stampley harmitteli.

Vastapuolen Clarke kehui myös Pohitullin tunnelmaa sekä kovaa henkilökohtaista kaksinkamppailua Stampleyn kanssa.

– Kova taistelu oli. Nautin tällaisesta tunnelmasta sekä kaksinkamppailusta. En ehkä ollut tarpeeksi aggressiivinen hyökkäyspäässä, mutta mielestäni rytmitin meidän peliä sekä hoidin oman ruutuni levypalloissa, Clarke kommentoi.

Tappiosta huolimatta sijoitus sarjataulukossa pysyi ennallaan. Korihait on edelleen voiton edellä Honkaa, mutta nyt kaksi voittoa perässä Lahtea. Haiparvi vierailee lauantaina Lapualla, jonka jälkeen alkaa kahden viikon maajoukkuetauko.