Pikkukokit loihtivat aterian Lokalahdella

0
Pikkukokkikurssille osallistui 16 lasta neljän martan avustuksella.

– Vähän vaikeaa, toteaa Miisa Lähtinen kääntäessään lettuja pannulla.

Vieressä sisko Alisa tekee samaa puuhaa ja hyvin näyttää tytöiltä työ sujuvan.

Miisan ja Alisan lisäksi neljätoista muuta 8–13-vuotiasta lasta osallistui tiistaina Lokalahden marttojen vetämälle pikkukokkikurssille seurakuntakoti Paanulassa. Enemmänkin olisi ollut halukkaita, mutta määrä oli rajattu 16:een.

– Tänään tehdään sämpylöitä, laskiaispullia, jauhelihakeittoa ja lettuja, Eija Toivonen kertoo.

Ensimmäisen tunnin aikana sämpylät on viety jo kohomaan ja keittoaineksia lisätään kattilaan.

– Kaikki ovat niin innoissaan, Toivonen toteaa samalla, kun antaa uusia ohjeita lapsille.

Jalmiina Ahtiainen ja Ida Itätalo odottivat eniten sämpylöiden ja pullien tekemistä. Sämpylät oli ehditty jo leipoa.

– Oli helppoa, Jalmiina toteaa.

Tytöt ovat joskus kotonakin osallistuneet kotitöihin, eikä ruoanlaitto ole muutenkaan ihan outoa. Jalmiina oli osallistunut samalle kurssille ennenkin.

Pikkukokkikurssilla on hauskaa, mutta muuten tytöillä ei ollut paljon suunnitelmia talvilomalle.

– Jos on aikaa, voisin mennä hiihtämään, Jalmiina pohdiskelee.

Pikkukokkikurssia on pidetty Lokalahdella jo ainakin 30 vuotta. Eija Toivonen muistelee, että hänen äitinsä on pitänyt vastaavaa kurssia vanhassa seurakuntakodissa.

– Tällä on pitkät perinteet. Lapsia kyllä riittää mukaan, Toivonen iloitsee.

Koronapandemian vuoksi kurssiin tuli kuitenkin kolmen vuoden tauko ennen tätä kertaa.

Toivosen lisäksi martoista olivat kurssia pitämässä Ritva Takala , Susanna Toivonen ja Liisa Heikkilä .

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän