Ringettenaiset varmistivat pudotuspelipaikan

0
Susanna Laurellin (46) kipparoima UJK on varmisti viime viikolla paikkansa ringeten ykkössarjan neljän parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

UJK:n ringettenaiset pelasivat viime viikolla kaksi arkipeliä, tuloksena kaksi selvää voittoa. Se tiesi pääsyä pudotuspeleihin, sarjan kakkossija ja kotietukin avauskierroksella on käytännössä varma. B-nuoret kärsivät lauantaina vierastappion Helsingissä.

Tiistaina UJK:n naiset pelasivat neljän pisteen ottelun Naantalissa. Ottelu oli alusta asti UJK:n hallintaa. VG kehitti päätöserässä kirin ja voitti sen 2–0, mutta peli oli ratkennut jo ennen. Pisteet UJK:lle lukemin 7–5. Terasa Tapani teki kolme maalia ja syötti kaksi, Maria Luoto teki kaksi, Noora Peltovirta ja Susanna Laurell yhden.

Torstain kotipelissä UJK kohtasi myös neljän pisteen ottelussa sastamalalaisen VaPSin. UJK aloitti hieman takellellen, vaikka Teresa Tapani tekikin pelin avausmaalin.

VaPS meni avauserässä vielä ohi ja toisessa kasvatti johtonsa jo 4–1:een. UJK:n valmennus herätti joukkuetta aikalisällä ja se toikin peliin muutoksen. UJK kavensi toisen erän lopulla ja kolmannessa tuli tasoihin.

VaPS pelotteli vielä heti päätöserän alussa johtomaalilla, mutta se kuitattiin nopeasti ja loppuerä olikin UJK:ta tehokasta peliä, loppunumeroiksi saatiin kotivoitto 8–5.

Fanni Elo mestaroi peliä viidellä maalillaan, Maria Luoto, Susanna Laurell ja Teresa Tapani tekivät yhden.

Avauserässä maalivahtien torjunnat olivat lähes tasan, mutta loppupelissä Monika Rivastolle tuli vain 17 torjuntaa, VaPSin maalivahdille yli 60. UJK saikin kovalla vauhdilla vieraiden hyökkäykset poikki usein jo keskialueella, jopa vajaalla pelatessaan ja oli loppupelissä selvästi parempi.

UJK nousi sarjassa kakkoseksi ennen viimeistä peliä. Se on tulevana lauantaina sarjajumbo Helsinkiä vastaan ja tasapelikin riittää kakkospaikan varmistamiseen, tappiollakin UJK pysyy todennäköisesti kakkosena.

Kakkospaikka tietää kotietua pudotuspelien avauskierrokselle, joka pelataan kerrasta poikki -systeemillä 11.3. Finaalin pelipäivät ovat 18.3., 19.3. ja 26.3., kotietu on sarjassa paremmin sijoittuneella.

UJK on kauden tärkeimpien pelien lähestyessä päässyt hyvään vireeseen ja voittoputki on jo kuuden ottelun mittainen.

UJK:n B-nuoret palasivat lauantaina Helsingin-reissulta pisteittä. Kotijoukkue oli parempi lukemin 8–3. UJK:n kaikki maalit tulivat vasta päätöserässä pelin jo ratkettua, Petra Suominen teki niistä kaksi ja Katarina Maikola sen kolmannen.

UJK:lla on sarjassa jäljellä vielä kaksi peliä, torstaina vieraspeli Raumalla sarjakärki Lukon vieraana ja päätöspelissä 4.3. Kangasniemellä, jos Raumalta ei pisteitä tule, ratkotaan sarjan seitsemäs sija kotijoukkue KaPa-51:n kanssa.

Jussi Arola