Ringettenuorten pistetili karttuu hitaasti

0
UJK ei löytänyt sunnuntaina keinoja Helsingin puolustuksen avaamiseksi ja tuloksena oli niukka tappio.

UJK:n B-nuorten taival SM-sarjassa on kuoppia täynnä. Kolmesta viimeisestä pelistä on pistepussiin tipahtanut vain yksi piste. Naisten sarjaohjelmassa pelitahti on hidastunut, mutta menestys jatkuu hyvänä, jakson ainoasta pelistä tuli selvä voitto.

B-nuoret pelasivat pari viikkoa sitten viikkopelin Rauman Lukkoa vastaan. Sarjakakkonen Lukko voitti syksyllä karsintasarjan pelinkin selvästi ja jatkoi siitä voittaen nyt lukemin 13–2.

UJK aloitti maalinteon, mutta Lukko sai toisessa erässä pelinsä rullaamaan ja purjehti selvään voittoon. UJK:n maalit tekivät Pihla Suominen ja Emma Usvala .

Viikonloppuna UJK pelasi kaksi peliä. Lauantaina Keravalla kotijoukkue pääsi toisessa erässä 3–1-johtoon, mutta UJK tasoitti ja kun loppupelissä ei enää maaleja nähty, päädyttiin pistejakoon.

UJK oli matkassa vain kymmenellä kenttäpelaajalla, mutta jaksoi torjua kotijoukkueen viimeisen erän rynnistyksen. Maalintekijöinä Veera Anto , Tytti Suominen ja Emma Usvala .

Sunnuntaina kotikentällä tuli vastaan tasapisteissä ollut Helsinki. Peli oli tasainen, mutta vierasjoukkue onnistui kolmannessa erässä karkaamaan pikamaaleilla riittävään johtoon ja voitti 5–3.

Yksi ottelun ratkaisutekijä olivat jäähyt. UJK:lle vihellettiin yhteensä 20 minuuttia, vieraille kuusi.

Sama suuntaus on ollut edellisissäkin peleissä, UJK saa yleensä selvästi enemmän jäähyjä kuin vastustaja ja se sekoittaa peliä ja kuormittaa alivoimapelaajia.

Sunnuntain pelissä maalasi Veera Anto kaksi kertaa ja Emma Usvala kerran.

UJK on sarjassa kolmella pisteellä seitsemäntenä. Seuraavat pelit ovat reilun puolentoista viikon päästä. UJK saa pelata kotonaan, lauantaina vastaan tulee sarjakärki Lahti ja sunnuntaina sarjakolmonen EKS, joten helppoa ei pisteiden saanti tule olemaan.

Naiset kohtasivat lauantaina kotikentällä Helsingin. Ottelu oli alusta asti lievää UJK:n hallintaa, mutta numerot repesivät lopullisesti vasta päätöserässä, jonka UJK vei 5–2 ja koko ottelun 10–6.

Teresa Tapani kasvatti kauden maalisaldoaan neljällä, yhden maalin tekivät Senni Komulainen , Maria Luoto , Noora Peltovirta , Emmi-Riia Ranta , Jonna Nieminen ja Jenny Niskanen .

Naiset ovat ykkössarjassa seitsemällä pisteellä sijalla viisi, mutta vain kaksi pistettä perässä ottelun enemmän pelanneesta kolmikosta. FoPS on ilman häviöitä selvä sarjakärki, mutta UJK siis kiinni kakkospaikassa.

Naiset pelaavat tulevana sunnuntaina Hyvinkäällä ja Hyvinkää saapuu vastavierailulle 18.2. Seuraavalla viikolla on kaksi viikkopeliä ja naisten kausi päättyy 4.3. Helsingissä.

Jussi Arola