Sion-aurinkosähköauton kehitystyö kaatui rahan puutteeseen

0

Sono Motors ilmoitti perjantai-iltana yhtiön luopuvan suunnitelmistaan Sion-aurinkosähköauton suhteen. Sion-henkilöautojen valmistuksen piti alkaa Uudessakaupungissa Valmet Automotiven tehtaalla loppuvuodesta.

Syy Sono Motorsin suunnitelmien kariutumiselle oli se, että yhtiö ei pystynyt keräämään sijoittajilta riittävästi pääomaa projektin loppuun viemiseksi.

Sono Motors ilmoitti samalla, että se ei suinkaan ole luovuttamassa aurinkoenergian suhteen, vaan jatkossa yhtiö keskittyy kehittämään ajoneuvoissa käytettävää aurinkosähköteknologiaa muille autonvalmistajille.

Valmet Automotive julkisti sopimuksen saksalaisen Sono Motors -yhtiön kanssa viime keväänä. Sopimuksen perusteella Valmet Automotiven oli tarkoitus valmistaa Sono Motorsille vuodesta 2023 alkaen kaikkiaan 257 000 ajoneuvoa seitsemän vuoden aikana.