Teresa Tapani valittiin Ykkössarjan tammikuun pelaajaksi

0
Teresa Tapani valittiin kuukauden pelaajaksi ringeten Ykkössarjassa. Kuva: Jussi Arola

Tammikuun Ykkössarjan pelaajaksi on valittu Uudenkaupungin Jää-Kotkien Teresa Tapani , joka on joukkueensa hyökkäyspään taituri. Tapani on tehnyt seitsemässätoista ottelussa 34 maalia ja antanut 24 maalisyöttöä. Tammikuussa tehokas hyökkääjä urakoi neljässä ottelussa tehot 10+6, joten tunnustus on ansaittu.

– Olen yllättynyt tästä valinnasta, koska Ykkössarjassa on paljon taitavia pelaajia, mutta otan ilolla tämän vastaan, Tapani sanoo iloisena Ringetteliiton tiedotteessa.

Joukkueensa tehokkain ja koko sarjan pistepörssissä viidettä sijaa pitävä Tapani antaa maalimäärästään kunniaa myös muille.

– Maaleja on helppo tehdä, kun saa hienoja syöttöjä! Hyvän paikan hakeminen on tärkeää, ja itse viihdyn myös maalin edessä sekä kulmilla, joista saa laitettua riparit sisään.

Teresa Tapanin pelaajahistoriaan mahtuu niin maajoukkuetapahtumia kuin SM-sarjaakin. Edelliskaudella hän pelasikin ensimmäisen kautensa SM-sarjassa Laitilan Jyskeen paidassa, ja joukkue sijoittui neljänneksi. Tapanin mukaan SM- ja Ykkössarjan välillä on ainakin kaksi selvää eroa.

– SM-sarjassa pelit ovat fyysisesti kovempia, ja karvaamistilaneet ovat haastavampia.

Tapani oli mukana tammikuussa pelatussa ringeten Tie Huipulle -maajoukkuetapahtumassa ja pelasi myös U21 valkoisten joukkueessa tehden neljässä ottelussa viisi maalia ja antaen kolme maaliin johtanutta syöttöä.

– Tie Huipulle oli jälleen hieno tapahtuma. Oli kivaa päästä pelaamaan uusien ja vanhojen pelikavereiden kanssa. Turnauksesta jäi käteen hyviä oppeja ja neuvoja, joita aion toteuttaa sarjajoukkueessani, hän kertoo.

Tapanin henkilökohtaiset tulevaisuuden tavoitteet ringeten suhteen liikkuvat samassa aihepiirissä.

– Tällä hetkellä päällimmäisenä henkilökohtaisena tavoitteena ovat nuorten MM-kisat Kanadassa. Olisi mahtavaa ja varmasti hieno kokemus päästä edustamaan Suomea. Toivon pysyväni terveenä ja välttyväni loukkaantumisilta. Haluan pelata ringetteä tavoitteellisesti mahdollisimman pitkään, hän toivoo.

Tapanin seurajoukkue UJK on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä ja kahden pisteen päässä neljännestä sijasta.

– Joukkueen kausi on ollut kaiken kaikkiaan ihan hyvä. Olemme päässeet pelaamaan kovia ja nopeita pelejä. Joukkuehenki on rento ja voitontahtoinen. Kevään tavoitteet ovat tietenkin olla mitalipeleissä kilpailemassa siitä kirkkaimmasta, hän summaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän