Tinderiä ja aitoa rakkautta

0

Istuin helsinkiläisessä pubissa miesoletetun ystävän kanssa. Viereisessä looshissa oli joku pari, nuorehko mies ja nainen, en pannut merkille sen enempää. Hetken päästä nainen kantoi tuoppinsa meidän pöytäämme muina naisina ja kertoi olleensa juuri tindertreffeillä: ”Ihan hirveä olio. Ei osannut vastata kysymyksiin. Puhevikainen änkyttäjä, tyhmä tampio. Kamalat vaatteet”, hän puhkui ja kaivoi kännykkänsä esiin näyttäen miehen profiilikuvia. ”Ja minä kun odotin jännittävää tyyppiä”, hän sanoi. Mielestäni kuvat olivat sairaita, pelkkiä tatuointeja ja viiltoja. Ei tuosta miehestä olisi saanut kouluttamallakaan kunnon seuraa.

Nainen oli noin 25-vuotias, sellainen nätti naapurin tyttö. Hän kertoi tapailevansa tinder-miehiä joka viikko. – Mitä etsit? kysyimme. – Haluan perheen ja kaksi lasta, hän vastasi.

Monet ystäväni ovat löytäneet kumppanin deittipalveluista. Joillekin on hauska harrastus käydä tarkistamassa tarjokkaita. Aikaa vievää puuhaa kuin perhokalastus ja profiilien selailu hauskaa shoppailua. Hyvä olisi muistaa, että digitaaliset kumppanit ovat kotoisin velhometsästä.

Joskus ennen, silloin ”kun kaikki oli paremmin”, tavattiin baarissa ja tansseissa eikä mikään ole parempi keino arvioida kumppania kuin paritanssi. Ääni, tuoksu, kehon kieli ja yhteensopivuus. Onko korva kylmä vai kuuma? Paljon voi myös päätellä tanssityylistä, ja miten mies kohtelee pariaan.

Onneksi on vielä onnellisia ”luomurakkauksia”. Minulle soitti viime kesänä tuntematon leskimies, 70v, Keski-Suomesta. Hän oletti minun ymmärtävän tilannettaan. Mies oli ollut kuusi vuotta omaishoitaja. Raskaita vuosia ja suru oli suuri.

Mutta nyt hän olikin äkkipäätä humahtanut rakkauden pyörteisiin ja löytänyt läheltä itseään paljon nuoremman naisen. Punaiset varpaankynnet ja kultasandaalit. Hiukset kuin vehnäpeltoa jne. Mitä hänen pitäisi tehdä? Mitä ihmiset siitä sanoisivat? Omat lapset? Vaimo juuri haudattu ja hänellä heti uusi? Miten ihana nainen kestäisi häntä, vanhaa miestä, tositarkoituksella?

Kehotin hyppäämään syvään päätyyn. Ihmisistä viis, omapa on elämäsi ja nykyajan naiset tietävät mitä tahtovat. Mutta älä ryhdy nyyhkyksi äläkä mustasukkaiseksi, muistan sanoneeni. Mies kiitteli ja katosi.

Juuri äsken hän soitti uudelleen. Ovat onnellisia yhdessä. Miehen lapset siunanneet seurustelun. Suuri uutinen – heille on tulossa vauva! Neuvolassa luulivat häntä naisen isäksi. ”Uskoimme, etten enää olisi hedelmällinen”, hän nauroi. Vastasin, että mies on niin kauan hedelmällinen kuin pystyy, mutta nainen sen ajan kuin voi. Olen kuulemma heidän Amorinsa. Pyytävätköhän kummiksi?

Pirkko

Arstila

freelancer

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän