Uki suunnittelee uutta liikennemallia – Tavoitteena kutsuliikenteen kehittäminen osaksi joukkoliikennettä

0
Ukikyydin liikennöinti loppui joulukuun alkupuolella. Pilotin kokemuksia voidaan hyödyntää nyt uudessa hankkeessa.

Ukikyyti-pilotin kokemuksia hyödynnetään nyt uudessa hankkeessa. Uudenkaupungin kaupunki on mukana neljän kunnan yhteishankkeessa, jonka tavoitteena on yhdistää kutsuliikenne osaksi nykyistä joukkoliikennettä ja rakentaa toimivia matkaketjuja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustusta liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin eri puolille Suomea. Avustusta myönnettiin yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa. Tukipaketissa on mukana myös kutsuliikennehanke, jossa Uusikaupunki on mukana. Uudenkaupungin lisäksi hankkeessa ovat Riihimäki, Pietarsaari ja Akaa.

Uusikaupunki on käynnistänyt joukkoliikenteen kokonaisuudistuksen suunnittelun, jonka yhtenä osana on selvittää, voisiko kutsukyytipalvelu toimia kustannustehokkaasti osana muuta joukkoliikennettä muun muassa samaa kalustoa ja kuljettajia hyödyntäen. Suunnitelma tehdään tänä keväänä ja sen pohjalta on tarkoitus kilpailuttaa joukkoliikenteen kokonaisuus syksystä 2023 alkaen.

Hankekuvauksessa kerrotaan, että kutsukyytipalvelu voi olla osa Uudenkaupungin joukkoliikenteen kokonaisuutta jo syksyllä 2023 tai myöhemmin palvelun rahoitustarpeesta riippuen.

Hankkeen aikana Uudessakaupungissa määritellään keskeiset joukkoliikenteen solmupisteet käyttäjien näkökulmasta ja pohditaan, miten eri liikkumismuotoja ja palveluita yhdistelemällä niistä saadaan houkuttelevia ja laadukkaita matkaketjun osia. Lisäksi hankkeessa ideoidaan, miten nykyisiä lipputyyppejä kehitettäisiin palvelemaan erilaisia matkoja ja matkaketjuja. Tavoitteena on myös joukkoliikenteen profiilin nosto.

Traficom myönsi tälle vuodelle valtionavustuksia kaikkiaan 46:lle liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeelle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän