Ukrainalle osoitetaan tukea soittamalla kirkonkelloja

0
Kirkkojen kellot soivat tänään kello 12. Kuva: Jussi Arola

Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta Ukrainaan tulee tänään perjantaina 24.2. kuluneeksi tasan vuosi.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä. Tällöin kello 12 kirkonkellot ympäri Suomen soivat tukea Ukrainalle. Uudenkaupungin seurakunnassa kirkonkellot soivat kaikissa kirkoissa.

– Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen. Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa, toteavat maamme piispat yhteisessä vetoomuksessaan.

Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta vuosipäivää seuraavana sunnuntaina ja edelleen tulevissa jumalanpalveluksissa sekä järjestetään rukoushetkiä ukrainalaisten tueksi.

Perjantai-iltana klo 18.00 järjestetään Uudenkaupungin Uudessa kirkossa ekumeeninen kynttiläkirkko yhdessä Uudenkaupungin seudulla asuvien ukrainalaispakolaisten kanssa. Tilaisuudessa sytytetään rukouskynttilöitä ja rukoillaan Ukrainan tilanteen puolesta. Pastori Soile Palmu toimittaa tilaisuuden ja musiikista vastaavat ukrainalaiset muusikot.
Uudenkaupungin seurakunta toivottaa kaikki lämpimästi tervetuloa rukoilemaan ajankohtaisen tilanteen puolesta ja tutustumaan ukrainalaisiin ystäviin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän