Usko, toivo ja rakkaus oli koetuksella, mutta Korihait näytti sitkeytensä

0
Trey Niemi palasi kolmen ottelun poissaolon jälkeen takaisin parketille ja oli tärkeässä roolissa ottelun ratkaisuhetkillä.

Jatkosarjat ovat Korihaiden aikaa loistaa. Näin voisi todeta, kun katsoo tuloksia tämän ja viime kauden jatkosarjojen ajalta. 12:sta jatkosarjan ottelusta Korihait on voittanut nyt yhdeksän, kun keskiviikkona haiparvi otti Nokialla vaiherikkaan ottelun jälkeen voiton lukemin 68–61.

Voitto oli uusikaupunkilaisille kolmas perättäinen ja seitsemäs yhteensä. Voitolla Korihait nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Tapiolan Hongan kanssa.

Ottelussa Korihait esitti hyvässä ja pahassa sellaisia otteita, joita tämän kauden joukkue on kannattajilleen sekä muulle korisyleisölle esittänyt. Ensimmäinen neljännes meni juuri niin kuin päävalmentaja Tero Vasell varmasti etukäteen toivoi. Haiparvi tuli valmiina peliin ja karkasi heti peräti 18 pisteen johtoon. Kotijoukkue onnistui tekemään ensimmäisen pelitilannekorin vasta viiden minuutin pelin jälkeen.

– Me lähdettiin hyvin peliin ja saatiin aika isokin ero. Mutta tiedossa oli myös se, että jos joku joukkue tässä sarjassa ei luovuta, niin se on Nokia, Vasell huomautti.

Ja niin kolmannella neljänneksellä Nokia käänsi asetelmat täysin päälaelleen. Kotijoukkue tiivisti puolustustaan eikä Korihaiden hyökkäyspelaamisesta tullut juuri mitään. Ainoastaan neljä pistettä onnistui vierasjoukkue tekemään kolmannen kympin aikana. Korihaiden onneksi BC Nokia ei myöskään loistanut hyökkäyspelaamisella, mutta johtoasema oli kuitenkin vaihtunut.

– Se oli sellainen näytös, että tuntui kuin usko, toivo ja rakkaus oli lähtenyt pelaamisesta. Neljä pistettä kymmeneen minuuttiin on jotenkin sairasta, pääkoutsi yritti kuvailla kolmatta neljännestä.

Silti taas Korihait näytti sitkeytensä eikä antanut periksi, vaikka tekniset virheet ja kotijoukkueen viiden pisteen johto näyttikin pahalta pari minuuttia ennen loppua. Trey Niemen (7 pist) neljä onnistunutta vapaaheittoa, Nick Stampleyn (10/9 lev) kolmonen ja Jalen Jacksonin (11) nopean hyökkäyksen kori siivittivät vierailijat karkumatkalle eikä kotijoukkue onnistunut tekemään koria enää viimeisen kahden minuutin aikana.

– Iso hatunnosto tälle ryhmälle, että me tuollaisen neljänneksen jälkeen tullaan ja noustaan vieraskentällä voittoon. Mun mittapuulla todella iso voitto hyvästä koripallojoukkueesta, Vasell kiteytti.

Korihaiden paras pelaaja oli sentteri Prince Oduro (19/12). Neljä donkkia ottelussa upottanut Oduro haastoi vahvasti Nokian isoja pelaajia ja haastoi vieläpä tehokkaasti. Stampley puolestaan teki ottelussa juuri niitä asioita, joiden takia hänet on päävalmentaja Vasell joukkueeseen rekrytoinut. Laituri torjui kolmesti, haki kaksi tärkeää hyökkäyspään levypalloa sekä puolusti yksi vastaan yksi -tilanteissa erinomaisesti.

Molempien tulokaspelaajien otteissa on kauden mittaan näkynyt selvää kehitystä, mikä kauden aikana onkin odotettavaa ja välttämätöntä menestyksen kannalta. Siinä Korihaiden valmennusjohto on tehnyt pelaajien kehittämisen kanssa erinomaista työtä.

– Kauden alussa minulla oli paljon omanlaisia kasvukipuja pelaamisen kanssa, mutta olen haastanut itseäni ja katsonut paljon pelaamistani videolta ja yrittänyt sen avulla kehittyä. Kiitän paljon valmentaja Vasellia sekä Bojania (Sarcevic), jotka haastavat minua joka päivä ja auttavat minua kehittymään paremmaksi, Oduro kertoi.

Keskiviikon ottelukierroksen jälkeen lauantaina on Pohitullissa luvassa kauden mielenkiintoisin kamppailu. Korihailla on mahdollisuus nousta pois jumbosijalta, sillä lauantai-iltana tasapisteissä oleva Honka saapuu Uuteenkaupunkiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän