Uudestakaupungista kotoisin oleva Wenla Väärälä kilpailee Diilissä

0
Uudestakaupungista kotoisin oleva Wenla Väärälä kilpailee maaliskuussa alkavassa Diilin kolmannella tuotantokaudella. Kuva: Nelonen Media

Uudestakaupungista alkujaan lähtöisin oleva Wenla Väärälä, 31, nähdään pian televisiossa, sillä hän kilpailee Jaajo Linnonmaan luotsaaman Diilin uudella tuotantokaudella. Teollisuustalouden diplomi-insinööri on vuosien varrella nähnyt maailmaa monelta eri kantilta, mutta nykyään Helsingissä asuva Väärälä kokee edelleen olevansa ”paljasjalkainen ukilainen”.

– Uudessakaupungissa olen varttunut ja lapsuuteni asunut. Lukion jälkeen uteliaisuuteni maailmaa kohtaa heräsi ja matkustelin tosi paljon sekä asuin myös ulkomailla. Samalla opiskelin myös Tampereella teknillisessä yliopistossa, Väärälä kertoo vuosistaan.

Helsingissä Väärälä on asunut nyt kaksi vuotta. Urakeskeiseksi ja kehittymishaluiseksi itseään kuvaileva diplomi-insinööri kertoo, että Helsinki on paras paikka asua ja verkostoitua, jos haluaa edetä työelämässä.

– Tällä hetkellä työskentelen Digialla IT-ratkaisujen eritoten digitaalisen käyttäjäkokemukseen liittyvien asioiden parissa ja niitä ratkaisuja myymme asiakkaille. Jos haluan edetä, kehittyä ja oppia uusia juttuja, niin Helsinki on Suomessa se paikka, missä kannattaa olla.

Väärälä kertoo olevansa Diili-ohjelman suuri fani, joten luonnollinen ratkaisu oli lopulta hakea itse kisaan. Nopeatempoinen luonne ja itsensä haastaminen olivat myös niitä syitä, miksi hän koki sopivansa ohjelmaan.

– Tiesin, että siellä tulee olemaan ihan hullut aikataulu- sekä suorituspaineet. Isoja asioita tehdään todella pienessä ajassa, ja sitten kilpailijat menevät johtoryhmän eteen grillattavaksi, mikä on henkisesti tosi brutaalia, Väärälä kuvailee odotuksiaan.

Diilissä 16 kilpailijaa taistelee voitosta ja paikasta start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaan yritysimperiumin operatiivisena johtajana. Mukana on erilaisia myyjiä, johtajia, yrittäjiä ja markkinoinnin ammattilaisia.

Väärälä ei etukäteen tuntenut kanssakilpailijoitaan, mutta erilaisten johtajien rinnalla kisaaminen pisti hänet nöyräksi.

– Muistelin, että mihin ihmeeseen minut on valittu, kun ympärillä on johtajien johtajia, päälliköiden päälliköitä, toimitusjohtajia ja yrittäjiä. Olin ylpeä, kun pääsin ylipäätään mukaan kisaan, sillä hakemuksia oli tullut hirveä määrä. Ajattelin vain, että syteen tai saveen, niin vedetään täysillä.

Kilpailijat julkaistiin tammikuun lopussa, mutta lähipiirit saivat olla tietoisia kilpailijoiden osallistumisesta jo kuvausten aikana. Ohjelmaa kuvattiin syksyllä ja ensimmäisestä tehtävästä finaalitehtävään aikaa kului kuusi viikkoa.

– Katsoessaan ohjelmaa voi ajatella, että toiminta on nopeatempoista, mutta sitten kun olet itse siinä tilanteessa, niin se on potenssiin kymmenen. En ole ikinä kokenut mitään vastaavaa enkä varmaan tule kokemaan. Kilpailukupla oli todella suljettu ja tiivis, jossa unohtuu kaikki muu paitsi itse kilpailu, Väärälä kertoo kokemuksesta.

Ensimmäinen jakso uudesta Diili-kaudesta esitetään Nelosella maanantaina 6. maaliskuuta. Paljasjalkaista ukilaista jännittää ensiesiintyminen, mutta iltaa odotetaan myös innolla.

Luonnollisista syistä Väärälä ei voi kertoa tarkemmin jaksojen sisällöistä, mutta ohjelman aikana hän kertoo omalla Instagram-tilillään kokemuksista jaksojen aikana.

– Lupaan, että tämän vuoden Diili ei jätä katsojia kylmäksi. Siellä tullaan näkemään todella paljon kylmiä väreitä herättäviä tilanteita, ylisuorituksia, mutta myös hirveitä epäonnistumisia. Epäonnistumiset eivät kuitenkaan ole paha asia, jos niistä ottaa opikseen, Väärälä päättää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän