Vakka-Suomen työttömyysaste kasvussa – Avoimien työpaikkojen määrä vähentynyt, eniten paikkoja tarjolla hoiva-alalla sekä palvelutöissä

0
Eniten vapaita työpaikkoja on hoiva-alalla sekä asiakaspalvelu- ja myyntityössä.

Vakka-Suomessa oli tammikuussa yhdeksän prosenttia enemmän työttömiä kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Työttömien määrä oli Varsinais-Suomen alueella kasvanut Vakka-Suomen lisäksi vain Loimaalla. Tiedot selviävät Varsinais-Suomen Ely-keskuksen tuoreesta työllisyyskatsauksesta.

Tammikuussa Vakka-Suomessa oli 1 153 työtöntä työnhakijaa, luku on kasvanut 90 hengellä tammikuusta 2022. Työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli 262. Kustavissa työttömiä työnhakijoita oli tämän vuoden tammikuussa 29, Laitilassa 286, Pyhärannassa 76, Taivassalossa 64, Uudessakaupungissa 619 ja Vehmaalla 79.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Kustavissa 7, Laitilassa 7,3, Pyhärannassa 8,3, Taivassalossa 9,2, Uudessakaupungissa 8,6 ja Vehmaalla 7,6.

Työllisyyskartta V-S kunnittain:

Suurin osa työttömistä työnhakijoista on yli 50-vuotiaita miehiä. Eniten työttömien määrä on kasvanut koulutusaste tuntematon -luokkaan laitetuissa työnhakijoissa. Kuljetusalan ja rakennusalan työttömien määrät ovat kasvussa. Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskussa.

Koko Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 21 000 työtöntä työnhakijaa. Tammikuun aikana työttömien määrä laskee normaalisti joulukuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä supistui 500 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna.

Chart race, kuntien työttömyyslukujen kehitys vuosien saatossa:

Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 1 300 henkilöllä (6 prosenttia) eli täsmälleen samaa vauhtia kuin koko maassa yleisesti (6 prosenttia). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä laski 600 henkilöllä (24 prosenttia) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,2 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,8 prosenttia) keskimäärin.

Tammikuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 9 200 kappaletta eli vähemmän (-15 prosenttia) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 23 700 kappaletta eli 16 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna tammikuun aikana 15 700 kappaletta, joista 10 400 oli uusia, tammikuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli tammikuussa tarjolle seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten avoimia työpaikkoja on hoivasektorilla sekä palvelu- ja myyntityöntekijöillä.

Avoimet työpaikat kunnittain, pylväät:

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän