Vakka-Suomesta yhdeksän ehdokasta eduskuntavaaleihin – Vain Kustavi ja Pyhäranta ilman oman kunnan ehdokasta

0
Eduskuntavvaalien ennakkoäänestys on 22.-28.3. ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Vakka-Suomesta kansanedustajaksi tähtää yhdeksän ehdokasta. Tiedot selviävät tiistaina vaalipiirilautakunnalle jätetyistä ehdokaslistoista.

Keskustan ehdokkaana on yrittäjä, toimitusjohtaja ja teollisuusneuvos Mauri Kontu Uudestakaupungista. Kokoomuksen ehdokas tulee Taivassalosta ja hän on lehtori ja filosofian tohtori Milla Lahdenperä. Liberaalipuolueen vakkasuomalainen ehdokas on uusikaupunkilainen teknologiayrittäjä ja diplomi-insinööri Juha Kuusama. Liike Nytin ehdokkaaksi on lähtenyt vehmaalainen automaatioasentaja ja yrittäjä Jyrki Susi.

SDP:n ehdokkaana on uusikaupunkilainen sairaanhoitaja Heli-Päivikki Laurén. Sinimusta liikkeen ehdokkaita on Vakka-Suomesta kolme, he ovat taivassalolainen työmaapäällikkö Kim Nieminen, laitilalainen metsuri Pauli Kaila sekä uusikaupunkilainen hitsaaja Ville Nurmela. Vaaliliiton ovat sopineet Vapauden liitto ja Kristallipuolue. Vapauden liiton laitilalainen ehdokas on oikeustieteen maisteri ja lakimies Lauri Saarela.

Vakka-Suomesta puuttuu Perussuomalaisten, Vasemmistoliiton, vihreiden, RKP:n, kristillisdemokraattien, SKP:n, Eläinoikeuspuolueen, Valta kuuluu kansalle -listan ja Kristallipuolueen edustajat. Kustavista ja Pyhärannasta ei ole omia eduskuntavaaliehdokkaita.

Varsinais-Suomesta on asettanut ehdokkaita näihin eduskuntavaaleihin 16 puoluetta ja yksi valitsijayhdistys. Yhteensä Varsinais-Suomesta on ehdolla 214 kansanedustajaehdokasta, joista 15 on tällä hetkellä eduskunnassa istuvia. Ehdokkaista 119 on miehiä ja 95 naisia. Aluevaltuutetuista ehdolla on 38 henkeä. Varsinaissuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden keski-ikä on 46 vuotta.

Varsinais-Suomesta valitaan eduskuntaan 17 kansanedustajaa. Vaalipiirilautakunnat käsittelevät eduskuntavaalien ehdokashakemukset ensi viikolla ja listoihin saattaa tulla vielä muutoksia esimerkiksi ammattitietojen osalta.

Mietitkö vielä omaa ehdokastasi? Tästä pääset tekemään vaalikoneen, josta löydät sinulle sopivimman eduskuntavaaliehdokkaan.

Fakta
Eduskuntavaalit

Vaalipiirilautakunnat vahvistavat lopullisen ehdokasasettelun 2. maaliskuuta.
Silloin ehdokkaat saavat ehdokasnumeronsa.
Suomessa on 13 vaalipiiriä ja jokaisella on omat ehdokkaansa.
Eduskuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat asuinpaikasta riippumatta kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävät Suomen kansalaiset.
Äänioikeutettu voi äänestää vain oman vaalipiirinsä ehdokasta.
Vaalipiiri määräytyy 10. helmikuuta väestörekisteriin merkityn kotikunnan mukaan.
Eduskuntavaaleissa ehdokkaita on koko maassa ollut yleensä noin 2 000.
Ehdokkaita voivat asettaa oikeusministeriön puoluerekisteriin merkityt puolueet sekä vähintään sadan äänioikeutetun perustamat valitsijayhdistykset.
Eduskuntavaalit pidetään joka neljäs vuosi.
Vaaleissa Suomen kansalaiset valitsevat eduskuntaan 200 kansanedustajaa.
Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta.
Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 22.–28. maaliskuuta.
Lähde: Oikeusministeriö

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän