Valmet Automotive aloitti akkutuotannon Saksassa

0
Valmet Automotive on avannut Saksassa yhtiön kolmannen akkutehtaan.

Valmet Automotive on aloittanut akkujärjestelmien tuotannon Saksassa sijaitsevalla Kirchardtin tehtaalla. Tehdas on yhtiön kolmas suursarjatuotantoon yltävä akkutehdas, ja samalla ensimmäinen Suomen ulkopuolella. Yhtiö valmistaa Kirchardtissa sähköajoneuvojen korkeajänniteakkuja.

Tehtaalla nyt käynnistynyt tuotanto liittyy korkean arvoluokan urheiluautomallin ladattavan hybridin akkumoduuleihin, -paketteihin ja akkujen ohjausjärjestelmiin (BMS). Seuraavana tuotanto-ohjelmassa on saksalaiselle automerkille suursarjatuotantona valmistettava akkujärjestelmä, jonka esisarjan tuotanto aloitetaan kesällä 2023.

– Valmet Automotive on toimittanut asiakkailleen jo yli miljoona sähköajoneuvojen akkujärjestelmää. Kirchardtin tehdas Saksassa vahvistaa asemaamme yhtenä alan johtavista tuotekehittäjistä ja valmistajista, kertoo Jyrki Nurmi , Valmet Automotiven EVS-liiketoimintalinjan johtaja.

Yhtiöllä on nyt kolme akkutehdasta, joista kaksi on Suomessa Salossa ja Uudessakaupungissa. Uudenkaupungin tehdas käynnistyi syyskuussa 2021, ja sijaitsee yhtiön autotehtaan yhteydessä. Yhtiön akkutehtaat muodostavat tiiviin verkoston, esimerkiksi Kirchardtin tuotannon akkumoduulit valmistetaan Uudessakaupungissa.

Valmet Automotive teki päätöksen akkutehtaan perustamisesta Saksaan, kun saksalainen autonvalmistaja valitsi yhtiön järjestelmätoimittajaksi akkujen tuotanto-ohjelmaan.