Vankalle kolme SM-pronssia kävelyistä

0
Vankasta SM-hallikisoihin osallistui viisikko Emilia Ellä (vas.), Linda Ellä, Anni Saarinen, Linnea Ellä ja Aino Saarinen. Heistä mitalit nappasivat Emilia, Aino ja Linnea. Kuva: Kati Saarinen

Kalannin Vankan nuoret kävelijät haalivat pronssimitaleita yleisurheilun SM-hallikilpailuista viime viikonloppuna Oulusta.

Kävelyt olivat ohjelmassa jo perjantaina. 17-vuotiaiden sarjassa Vankan Emilia Ellä käveli 3000 metrin kilpailussa kolmanneksi ennätyksellään 16.54,67. Samassa sarjassa Anni Saarinen oli viides. Voiton vei Siilinjärven Ponnistuksen Iiris Airaksinen ajalla 15.46,59.

19-vuotiaiden sarjassa kalantilaisille tulit samat sijoitukset, kun Aino Saarinen käveli 3000 metrillä SM-pronssille ja Linda Ellä oli viides. Ainon aika 16.11,17 on hänen uusi ennätyksensä. Eroa voittajaan, Karhulan Katajaisten Aliisa Kiiskeen kertyi vajaat kaksi minuuttia.

Kolmannen mitalia Vankalle toi 22-vuotiaiden sarjasta Linnea Ellä, joka käveli myös ennätyksensä 19.59,35. 3000 metrin kilpailun voitti Laitilan Jyskeen Maria Antola ennätyksellään 14.06,98.

Jyskeestä mukana kisoissa olivat myös M19-sarjan pituudessa 10:ksi sijoittunut Akseli Hyytiä, M17-sarjan seipäässä saman sijan napannut Elias Hyytiä sekä N19-sarjan 200 ja 400 metrillä juossut Lotta Metsärinta. Metsärinta oli 400 metrillä 17. ja puolta lyhemmällä matkalla kahdeksas.