Vuoden 1947 maatalousnäyttelyssä U:gissa ennätysyleisö

0

Kauno Pietilä muisteli tiistain lehdessä U:gissa 1947 järjestettyä maatalousnäyttelyä. Näyttelyyn palattiin vielä torstain lehdessäkin.

Muutama vuosi sitten keräsin näyttelystä tietoja muutamille yhdistyksille pitämääni esitykseen. Kolmipäiväinen heinäkuussa 1947 perjantaista sunnuntaihin kestänyt näyttely oli varmaan suurimpia yleisötapahtumia, mitä U:gissa on koskaan järjestetty.

Ylimääräisiä junia ja linja-autovuoroja toi väkeä Uuteenkaupunkiin. Ylimääräinen Uudenkaupungin Sanomatkin ilmestyi sunnuntaina. Olikohan sekin ainut kerta lehden historiassa.

Tiistaina 22.7.1947 Uudenkaupungin Sanomat kertoi, että sunnuntaina 20.7.1947 näyttelyvieraita oli jopa 15 000.

Kauno Pietilä mainitsi, että juhlapuhujana oli K. D. Salonen. Lokalahden historian mukaan Salonen oli Pietinalhon tilan omistaja vuoteen 1946 saakka. Ugin Sanomissa 22.7.1947 kuitenkin kerrottiin, että juhlapuhujaksi ohjelmaan merkitty maatalousministeri Vihtori Vesterinen oli estynyt ja juhlapuheen piti maatalousneuvos V. R. Lehtonen maataloushallituksesta.

Matti Jalava

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän