Wintteri etenee yhä aikataulussa – Liikunta- ja monitoimihalli käytössä kahden vuoden päästä

0
Oppimisen tilojen B-lohkon yläpohjan höyrysulkutöitä tehdään parhaillaan Wintterin työmaalla.

Monitoimitalo Wintterin rakennustyöt etenevät aikataulun mukaisesti. Työmaalla ei ole ollut ongelmia tarvikkeiden saatavuudessa ja työtapaturmiltakin on vältytty. Näin hankkeen etenemistä summasi maanantain valtuuston kokouksessa kaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari .

– Työmaan vahvuus on tällä hetkellä 63 henkeä, mutta parhaimmillaan työmaalla on liki 100 henkeä töissä, Nikkari lisäsi.

Työmaalla viimeistellään tällä hetkellä esimerkiksi uimahallin ulkoseinien lämmöneristystöitä sekä opetusaltaan seinien valutöitä.

Kokonaisuudessaan Wintteri valmistuu keväällä 2025. Kaupunki ja Rakennusyhtiö SRV ovat alustavasti sopineet, että tästä kahden vuoden päästä kaupungin asukkaat pääsisivät jo käyttämään uutta liikunta- ja monitoimihallia. Vanhan uimahallin purkutyöt voivat siis aikaistua suunnitellusta ajankohdasta.

– Pohitullin koulu puretaan kesällä 2025 ja Wintterin oppimistilojen käyttö alkaa syksyllä. Liikunta- ja kaupunkiverstastiloja päästään näillä näkymin käyttämään heti, kun ne valmistuvat, Nikkari totesi.

Kaupungissa on keskusteltu tänä talvena siitä, että pääsevätkö Wintterin liikuntatilojen käyttäjät jatkossa punttisalivuoronsa jälkeen saunaan tai uimaan. Rakennepiirustusten mukaan näyttäisi siltä, että suoraa kulkua ei ole, koska punttisali ei sijaitse saunatilojen lähellä.

– Tätä ei ole vielä päätetty, mutta käsittelemme asiaa. Olisihan se tärkeää, että saisimme tämänkin mahdollisimman jouhevasti toimimaan. Selvitämme, saisiko alkuperäistä suunnitelmaa muutettua, Nikkari sanoi.

Tähän mennessä 90 prosenttia Wintteriin liittyvästä suunnittelusta on tehty. Tällä hetkellä suunnittelutyö koskee pintavalintoja ja tiettyjä aiempia suunnitelmia täsmennetään.

– Suunnittelukokouksia on 2–3 viikon välein. Tällä hetkellä pohditaan sisätöiden viimeistelyä, päivitetään tilojen varustusta ja valmistellaan kalusteiden hankintaa. Kalusteiden kilpailutukset käynnistyvät ensi vuoden alusta. Selvitämme tällä hetkellä sitä, että teemmekö kokonaishankinnan vai pilkotun hankinnan ja ostammeko kalusteet omaksi vai hankimmeko ne leasing-sopimuksella, Nikkari summasi.