3-vuotiaiden synttäreillä tanssittiin ja syötiin jäätelöä

0
Siina ja Taikaradio oli odotettu esiintyjä. Yhteissynttäreillä oli kaikkiaan noin 70 vierasta.

– Tytöt odottavat eniten Siinan näkemistä, he tykkäävät hänestä kovasti, Tarja Kankare kertoi.

Hän toi yhdessä Sauli Kasasen kanssa kaksostytöt Veeran ja Venlan seurakunnan 3-vuotiaille järjestämille synttäreille viime lauantaina.

Veera ja Venla täyttävät kolme vasta joulukuussa. Juhlatilaisuus jännitti aluksi, kuten näkyi jännittävän melkein kaikkia muitakin pieniä juhlavieraita. Äidin tai isän syli oli useimmille paras paikka ensi alkuun tutkia, mitä tuleman pitää.

Uudenkaupungin seurakunta järjesti kolmevuotiaiden synttärit nyt 12. kerran. Kutsu lähetettiin kaikille seurakunnan 3-vuotiaiden perheille.

– Tulossa on yhteensä noin 70 juhlavierasta. Jokainen lapsi saa ottaa mukaan kaksi aikuista, vastaava lastenohjaaja Katri Suomi-Torni kertoi.

Juhlan ohjelmasta vastasi Siina ja Taikaradio. Siina on nähty kolmevuotisjuhlissa usein aikaisemminkin ja lapset osaavat jo odottaa tuttua esiintyjää. Kovin kauan Siinan ei tarvinnut houkutella, kun ensimmäiset lapset jo tanssivat ja hyppivät lattialla.

Neela Salovaara istui äitinsä Eveliina Salovaaran sylissä ja oli juhlan alussa vielä vähän uninen päiväunien jälkeen.

– Tämä vaihe alkaa jo olla vähän hankala päiväunien suhteen. Jos nukutaan päivällä, niin ilta menee pitkäksi ja jos ei nukuta, sitten väsyttää liikaa, äiti sanoi.

Neelalla ei ollut mielipidettä tähän asiaan. Juhlasta hän sen sijaan oli äidin mukaan innoissaan. Parasta oli se, että sai laittaa kauniin juhlamekon päälle.

Ohjelmaosuuden jälkeen vieraille tarjottiin jäätelöä. Mukaansa jokainen lapsi sai kauniin kuvaraamatun.

Seurakunnan lastenohjaajat Suomi-Torni ja Mirka Holvitie muistuttivat, että keväällä on  taas mahdollisuus hakea päiväkerhoihin. Haku alkaa toukokuussa ja kerhoja on jo kaksivuotiaille.

– Mukaan mahtuu varmasti. Vanhemmat käyvät nykyään paljon kokopäivätyössä ja lapset ovat päiväkodeissa. Se näkyy meillä päiväkerhoissa.

Pirkko Varjo