Apetit Oyj:n ympärillä kuohuu – onko kyseessä valtausyritys?

0

Tälläkin seudulla on paljon viljelijöitä, jotka ovat edelleen tai ovat olleet tehtaan tuottajia ja jollakin osakemäärällä omistajiakin, olihan aikoinaan sopimustuotannon edellytyksenä tietty osakemäärä.

Nyt muutamat suuret osakkeenomistajat ovat tehneet yhtiökokoukselle ehdotuksen, että ketään viljelijätaustaisista, erovuoroisista hallintoneuvoston jäsenistä ei valittaisi uudelleen, vaan heidän tilalleen tulisi ehdottajien lähipiiriin kuuluvia henkilöitä.

Mikäli tämä ehdotus voittaisi, tarkoittaisi se viljelijöiden ja viljelijähenkisten jäsenten jäämistä vähemmistöön yhtiön hallinnossa. Näin nämä muutamat osakkeenomistajat saisivat määräysvallan yhtiössä. Yhtiössähän hallintoneuvostolla on valta nimittää hallituksen jäsenet.

Mitä se voisi tarkoittaa, sen jätän lukijan mietittäväksi.

Kilpailevan ehdotuksen takana ovat mm Valion eläkekassa, Berner Oy, Nordea Funds Oy, EM Group Oy, Apteekkien eläkekassa ja Säkyläläistaustainen Stephen Industries Inc Oy ja Kustaa Poutiainen.

Mitkä ovat erityisesti Valion ja Bernerin tarkoitusperät, miksi he haluavat syrjäyttää viljelijät yhtiön hallinnosta. Yhtiön, jonka viljelijät ovat synnyttäneet ja jonka moni vielä muistaa Lännen Tehtaat -nimellä.

Nyt haastankin kaikki osakkeenomistajat valvomaan etujaan ja äänestämään itsenäisen Apetitin puolesta.

Mikäli et itse pääse osallistumaan yhtiökokoukseen, niin vaikuttaa voi myös antamalla valtakirjan.

Aikataulu on hyvin tiukka. Yhtiökokoukseen tulee ilmoittautua viimeistään 5.4. klo 16, mihin mennessä myös mahdolliset valtakirjat tulee olla toimitettuina.

Jos saatte asiasta kirjeen, niin toivon että reagoitte siihen. Myös allekirjoittaneeseen voi olla suoraan yhteydessä lisätietojen ja valtakirjan suhteen.

Jari Nevavuori

jari@nevavuori.fi