Ei unohdeta totuutta

0

Kaupunki on tehnyt 1.5.2022 Maahanmuuttovirasto Migrin kanssa kuntasopimuksen, joka koskee ukrainalaisten tilapäistä majoitusta. Siinä on sovittu majoitustiloiksi moduulit, joiden osalta kaupunki on voinut hakea korvauksia Migriltä. Kaikki tilapäisen suojelun statuksen omaavat ukrainalaiset ovat vastaanottokeskuksen asiakkaita. Heidän majoittamisekseen, on kunnan täytynyt tehdä sopimus Migrin kanssa.

Ne ukrainalaiset, jotka ovat itsenäisesti majoittuneet esimerkiksi maatiloille tai muihin kohteisiin, kuuluvat yksityisen majoituksen piiriin. Näissä tapauksissa majoittajalle ei makseta korvauksia. Korostettakoon, että Hakavan kyläyhdistykselle ei ole missään vaiheessa luvattu korvauksia.

Kaupunginhallituksen päätös 27.2.2023 (äänin 7–4), ei liity mitenkään ukrainalaisiin, vaan majoitusjärjestelyihin, joista ei oltu sovittu kaupungin kanssa. Ukrainalaisten majoittajia on muitakin, muun muassa maatiloilla ja yksityisissä kodeissa. Heillekään ei kaupunki ole majoittamisesta koituvia kustannuksia maksanut.

Julkisyhteisönä kaupunginhallituksen on noudatettava tasavertaisen kohtelun periaatteita ja huolehdittava, että maahanmuuttoon liittyviä sopimuksia noudatetaan. Nimittely ja syyllistäminen mediassa on asiatonta loan heittoa ukrainalaisten kustannuksella.

Kari Koski

kaupunginhallituksen

1. varapuheenjohtaja, SDP

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän