Ennakkoäänestys alkoi Messissä

0
Äänestys oli vilkkainta Pyhämaassa ja laiskinta Hakametsässä.

Puolentoista viikon päässä olevien eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona eri puolilla Suomea. Uudessakaupungissa ennakkoäänestys alkoi aamukymmeneltä aluevaaleista tutuksi tulleesta co-working ja etätyötila Messissä.

Kirjastotalon ollessa remontissa etätyötila Messi saa toimia toisena vuotena peräkkäin kaupungin yleisenä ennakkoäänestyspaikkana. Keskusvaalilautakunnan sihteeri Outi Verhan mukaan tila toimii sopivana äänestyspaikkana, koska ihmiset on mahdollista saada sisään ja ulos eri oven kautta.

– Aluevaalien äänestyksen aikana oli vielä koronarajoituksia, joten oli tärkeää löytää sopiva tila, jossa pystyisi välttämään turhaan kohtaamisia. Vaikka nyt rajoituksia ei ole, niin tila on toimiva ja sijaitsee keskellä kaupunkia, Verha toteaa.

Ennen äänestyspisteen aukeamista muutamia ihmisiä oli kerääntynyt oven taakse, mutta heti kymmenen jälkeen jonoa alkoi muodostumaan ulos asti. Paikalla jonotti pääasiassa iäkkäämpää väestöä.

Yksi ensimmäisten joukossa äänensä antanut uusikaupunkilainen mieshenkilö kertoi käyvänsä yleensä ennakkoäänestämässä, mikäli hän aikoo äänestää. Näissä vaaleissa hänelle oli selvää äänestää, vaikka sopivan ehdokkaan löytäminen ei ollut helppoa.

– Jokuhan pitää kuitenkin valita, mutta kukaan ei ollut kaikista asioista samaa mieltä, mitä minä olisin. Olisi voinut jakaa äänet joidenkin ehdokkaiden välillä, naurahti uusikaupunkilainen, joka halusi pysyä haastattelussa nimettömänä.

Ehdokkaan valinnassa hän painotti terveydenhuollon asioiden hoitoon.

– Oman ikäni puolesta terveysasiat nousevat minulle tärkeimmiksi aiheiksi. Myöskin arvostan yleistä asiallisuutta, että ehdokkaiden kannanotat pysyvät järkevinä ja kehitysehdotukset kohtuullisuuden rajoissa, hän kertoi.

Ennakkoäänestys on käynnissä Suomessa 22.–28. maaliskuuta. Keskiviikkona kello 13 mennessä Uudessakaupungissa oli käynyt 240 henkilöä (kaksi prosenttia äänioikeutetuista) antamassa äänensä. Varsinainen vaalipäivä on palmusunnuntaina 2. huhtikuuta.

Äänestäjien tulee todistaa henkilöllisyytensä äänestyspaikalla, joten henkilöllisyystodistus on syytä ottaa mukaan. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa voimassa oleva poliisin antama henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti.

Fakta

Ennakkoäänestys Uudessakaupungissa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikka sijaitsee co-working ja etätyötila Messissä (Koulukatu 7) 22.–28. maaliskuuta.

Äänestys on avoinna 22.–24.3. klo 10-18, 25.3. klo 10-14, 26.3. klo 12-16 ja 27.–28.3 klo 10-20.

Äänestysbussi kiertää ympäri kaupungin lähialueita 25.–27. maaliskuuta.

Tarkemmat pysäkit ja aikataulut löydät kaupungin verkkosivuilta ja kotiin tulleesta äänestysilmoituksesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän