Ennakkoon on äänestänyt melkein joka neljäs

0
Ennakkoon voi käydä äänestämässä vielä tiistaina Koulukadulla sijaitsevassa Messissä. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina.

Maanantaihin kello 14 mennessä Uudessakaupungissa on käynyt äänestämässä ennakkoon 2 904 ihmistä, se tarkoittaa, että 24,3 prosenttia uusikaupunkilaisista äänioikeutetuista on antanut äänensä. Uudessakaupungissa on 11 955 äänioikeutettua. Naisista 1 547 ja miehistä 1 357 on äänestänyt ennakkoon.

Aktiivisimmat ennakkoäänestäjät Vakka-Suomessa ovat tälläkin kertaa Kustavissa, jossa jo 33,7 prosenttia äänioikeutetuista on käynyt äänestämässä. Laiskimmin on äänestetty Laitilassa, jossa on käynyt äänestämässä 20,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Koko Varsinais-Suomen ennakkoäänestysprosentti oli maanantai-iltapäivästä 28,3. Eniten ennakkoääniä annettiin kahden ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana.

Eduskuntavaaleissa voi vielä käydä äänestämässä ennakkoon tiistaina. Äänestysaikaa on kello 20 asti. Uudenkaupungin ennakkoäänestyspaikka on Koulukadulla sijaitseva co-working- ja etätyötila Messi. Ennakkoon voi kuitenkin käydä äänestämässä missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa.

Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikka määräytyy kuntalaisen kotiosoitteen perusteella. Uudessakaupungissa varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ovat etätyötila Messi, Hakametsän koulu, Saarniston palvelukeskus, Lokalahden koulu, Pyhämaan nuorisoseurantalo ja Kalannin kirjasto. Vaalipäivänäsunnuntaina2. huhtikuuta voi äänestää kello 9–20.

Äänestyspaikalle on otettava mukaan henkilöllisyystodistus, joka voi olla henkilökortti, passi, ajokortti tai muu vastaava asiakirja. Eduskuntavaaleissa voi äänestää vain oman vaalipiirinsä ehdokkaita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän