Kalannin aurinkovoimalan rakentaminen alkaa kesällä – Tuotanto alkamassa ensi vuoden lopulla

0
Ib Vogt on rakentanut aurinkovoimaloita ympäri Eurooppaa. Tämä voimala on teholtaan 11.6 MWp ja se sijaitsee Isossa-Britanniassa.

Kalantiin suunniteltu aurinkopuisto on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja se on tällä hetkellä toteutusvaiheessa. Puiston suunnittelun käynnisti IBV Suomen saksalainen emoyhtiö Ib Vogt, joka myös vastaa puiston rakennustöistä. Sähköyhtiö Helen Oy osti rakennusvalmiin aurinkopuiston IBV:ltä viime joulukuussa.

– Tällä hetkellä valmistelemme aurinkovoimalan rakentamistöiden aloittamista. Aurinkovoimalan rakentaminen on tarkoitus aloittaa tulevana kesänä, Helen Oy:n vanhempi projektipäällikkö Petri Polvilampi kertoo.

Kalantiin on nousemassa yksi suurimmista tällä hetkellä Suomeen rakenteilla olevista aurinkopuistoista. Sillä on tarkoitus täydentää Suomen energiaomavaraisuutta. Tällä hetkellä Helenin Kalannin aurinkosähkövoimalan sähköntuotannon arvioitu aloittamisajankohta on ensi vuoden loppupuolella.

– Teollisen kokoluokan aurinkopuiston vuosituotanto on yli 200 gigawattituntia, Polvilampi lisää.

Kalannin hanke on Ib Vogtin ensimmäinen Suomessa toteuttama hanke. Sähköyhtiö Helenin tavoitteena on lisätä uusiutuvan aurinkosähkön määrää tulevina vuosina useita satoja megawatteja.

– Etsimme aktiivisesti aurinkopuistoille sopivia alueita ja olemme myös kiinnostuneita ostamaan lisää puistoja avaimet käteen -periaatteella, Helenistä viestitetään.

Helenin Nurmijärven pilottipuisto valmistuu tänä keväänä ja seuraavana valmistuu Kalanti. Lohjalle valmistuu Helenin kolmas aurinkopuisto.

Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivan mukaan auringon kokonaissäteily on Etelä- Suomessa Pohjois-Saksan tasoa. Suomen pimeitä talvia kompensoi valoisa kesä, jolloin aurinkoa riittää lähes vuorokauden ympäri.

– Suomessa auringon säteily keskittyy kuitenkin eteläisempää Eurooppaa vahvemmin kesäkuukausille, joten tuotanto vaihtelee meillä enemmän vuodenaikojen mukaan, Motivasta kerrotaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän