Kalannin ja Kodjalan välinen tieosuus kuuluu kesän päällystysohjelmaan

0
Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa teitä paikataan ennätysvähän. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kantatie 43:n Kalannin ja Kodjalan välinen seitsemän kilometrin tieosuus kuuluu Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen keskiviikkona julkaistuun kesän päällystysohjelmaan.

Päällystystyöt painottuvat vilkkaasti liikennöidyille teille. Muiden teiden korjaus on päällysteiden paikkauksen varassa.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa tehtäviin päällystöihin on tänä vuonna käytettävissä rahaa noin 16 miljoonaa euroa. Se on noin neljäsosan viimevuotista vähemmän. Samaan aikaan kustannukset ovat nousseet huomattavasti.

ELY-keskuksen tiedotteen mukaan kustannusten nousuun on vaikuttanut esimerkiksi asfaltin sideaineena käytettävän bitumin, avotulikuumennuksessa käytettävän nestekaasun ja liikennepolttoaineiden korkea hinta.

Päällystysohjelman pituus on noin 135 kilometriä, mikä on alle puolet viimevuotisesta. Kohteiden painottumien vilkkaimmille pääteille johtuu siitä, että teillä on korkeammat kuntovaatimukset ja siksi niiden päällystyskierto on lyhyempi.

Sen sijaan keskivilkkaiden ja vähäliikenteisten teiden kunto tulee heikkenemään entisestään. Teillä on jo entuudestaan merkittävässä määrin korjausvelkaa ja tänä vuonna keskivilkkailla teillä kohteita pystytään korjaamaan vain vähän. Vähäliikenteisimmän tieverkon ylläpidossa joudutaan joustamaan rahoituksen mukaisesti.

Lounais-Suomen alkuvuoden 2023 vaihtelevat lämpötilat vaurioittivat päällysteitä vakiintunutta pakkastalvea enemmän. Talvella paikataan vain sellaiset reiät, jotka ovat liikenneturvallisuuden kannalta pakko paikata, sillä talviaikaan paikkaus tapahtuu pääsääntöisesti kylmämassalla, joka ei kestä kunnolla kulutusta.

Talvella syntyneet reiät päästäänkin paikkaamaan kunnolla vasta kesällä. Talvikauden jälkeen korjataan päällysteiden vaurioita erillisen paikkausohjelman avulla.

Vähäliikenteisellä tieverkolla päällystevaurioita on paikoitellen niin paljon, että teitä joudutaan pitämään liikennöitävässä kunnossa täsmäpaikkauksilla.

ELY-keskuksen mukaan päällystystyöt käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa.

Liikenteellisesti merkittävimmät päällystyskohteet vuonna 2023:

Vt 1 Vistan etl – Valkoja, Paimio, 4 km

Vt 2 Raijala – Peipohja, Huittinen ja Kokemäki, 16 km

Vt 2 Järilä – Merstola, Kokemäki ja Harjavalta, 5 km

Vt 2 Ulasoori – Yyteri, Pori, 9 km

Vt 8 Huhko – Kuloinen, Raisio, 2 km

Vt 8 Hyvelä – Söörmarkku, Pori, 3 km

Vt 9 Mellilä – Karhula, Loimaa, 6 km

Vt 10 Paimionjoki – maakuntaraja 37 km

Vt 12 Souppaa – Tuiskulan th, Eura, 4 km

Vt 23 Söörmarkku – Noormarkku, Pori, 3 km

Kt 40 Raisionjoki – Kuninkoja, Raisio, 3 km

Kt 43 Kalanti – Kodjala, Uusikaupunki ja Laitila, 7 km

Mt 183 Strömma, Salo ja Kemiönsaari, 2 km

Mt 189 Luonnonmaa, Naantali, 4 km

Mt 204 Yläne – maakuntaraja, Pöytyä, 5 km

Lähde: Varsinais-Suomen ELY-keskus