Kalannin kouluremontti valmistumassa vasta toukokuussa – Syynä ilmastointikonehuoneen ongelmat, lakko ja sääolosuhteet

0
Kalannin yläkoulun remontti alkoi viime kesänä ja sen piti alun perin valmistua vuoden vaihteeseen.

Moneen otteeseen viivästyneen Kalannin kouluremontin valmistumispäivää on siirretty jälleen. Vielä helmikuussa remontin ennakoitiin valmistuvan huhtikuun alkupuolella, mutta ongelmaksi muodostui se, ettei ilmastointihuoneen elementtejä luvannut yritys lopulta toimittanut niitä ollenkaan.

Kalannin Urheilutiellä sijaitsevan yläkoulun remontin arvioitu valmistumisaika oli alun perin joulukuussa. Päivämäärää siirrettiin helmikuulle ja sittemmin huhtikuulle ja lopulta toukokuulle. Hankkeen viivästymiselle on useita syitä. Purkutöiden yhteydessä tuli vastaan yllättäviä rakennemuutoksia esimerkiksi talotekniikassa.

Työmaapöytäkirjoista selviää, että töiden edetessä myös kaikki lattioiden pintamateriaalit vaihdettiin, koska purkutöiden jälkeen lattiapinnat todettiin niin epätasaiseksi, että pinta oli uusittava. Osa lattioista purettiin sisäilmahaittojen takia.

Kaupungin teknisen toimen selvityksessä todetaan, ettei töiden suunnittelua voitu tehdä rakenteita etukäteen purkamalla, koska haluttiin, että koulu voisi jatkaa tiloissa vielä suunnittelutöiden ajan.

Maaliskuun ensimmäisessä työmaakokouksessa urakoitsija esitti hankkeen valmistumista huhtikuun ensimmäiselle viikolle. Tässä vaiheessa urakoitsija ilmoitti kaupungille, että ilmastoinnin konehuoneen runkoa ei ole toimitettu tilausvahvistuksesta huolimatta sovittuna aikana.

Lopulta rungon luvannut yritys vetäytyi toimituksesta ja oli etsittävä uusi yritys rungon toimittamista varten.

Seuraavassa maaliskuun työmaakokouksessa urakoitsija totesi, että hankkeen valmistuminen siirtyy toukokuun alkuun. Viivästymisen syyt liittyvät yhä ilmastoinnin konehuoneeseen ja ilmanvaihtojärjestelmän käyttöönoton aikataulumuutoksiin. Urakan loppuunsaattamiseen vaikuttavat myös kevään kuljetusalan lakko sekä hankalat sääolosuhteet.

Kalannin yläkoulun remontti alkoi viime kesänä ja sen alkuperäinen arvioitu urakka-aika oli kuusi kuukautta. Kiinteistöstä uusitaan esimerkiksi ilmanvaihtokoneet ja -kanavat sekä tehdään rakenteellisia tiivistystöitä. Auditorioon tehdään tilamuutoksia ja kiinteistön alakatot uusitaan.

Fakta
Kalannin koulujärjestelyt

Kalannin yläkoululaiset ovat käyneet viime syksystä alkaen koulua alakoulun rakennuksissa osin Männäisillä.
Yläkoululaiset siirtyvät useamman kerran päivässä Männäisten ja Urheilutien koulujen välillä.
Kaupunki on saanut yhä opettajilta ja oppilailta yhä palautetta Männäisten Kuusela ja Koivula A -rakennusten sisäilman laadusta.
Tiloihin on kaupungin kustannuksella hankittu puhdistimia.
Kalannin alakoululaiset käyvät koulua yläkoulun pihan parakeissa, mutta oppilaita on myös urheilutalon monitoimitilassa, Kalannin nuorisotilassa sekä Kalannin keskustan entisessä Säästöpankin kiinteistössä.
Väistöparakit ovat kalantilaisten opetuskäytössä ainakin Wintterin valmistumiseen saakka eli kevääseen 2025.
Silloin Kalannin yläkoululaiset siirtyvät kaupungin keskustaan.
Kaupungin on kuitenkin ratkaistava vielä, kuinka kalantilaisten alakouluikäisten opetus järjestetään myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän