Kaupungin uudet verkkosivut on avattu

0
Kaupungin uudet verkkosivut avattiin tiistaina.

Uudenkaupungin kaupunki julkaisi tiistaina uudet uusikaupunki.fi-verkkosivut. Uusilla sivuilla kaupungin on tarkoitus palvella entistä paremmin kaikkia kuntalaisia. Kaupunki on uudistuksessa satsannut erityisesti sivuston saavutettavuuteen, mobiilikäyttöön ja asiakaslähtöisyyteen.

Uudistuksessa kaupunki on halunnut varmistaa, että vierailijat löytävät tarvitsemansa tiedot mahdollisimman helposti. Sivustohaku on nostettu keskeisempään rooliin ja myös kaupungin henkilöstön yhteystiedot löytyvät aiempaa helpommin.

Kaupungin teettämän uudistuksen keskiössä oli julkisen sektorin toimijoita velvoittavat saavutettavuusvaatimukset. Saavutettavuudella tarkoitetaan sitä, että mahdollisimman moni ihminen voisi rajoitteistaan huolimatta käyttää verkkopalveluita helposti.

Saavutettavuus on huomioitu sivuston teknisessä toteutuksessa esimerkiksi niin, että sivustoa on mahdollista käyttää erilaisilla apuvälineillä. Lisäksi on monin eri tavoin panostettu helppokäyttöisyyteen ja sisältöjen selkeyteen sekä ymmärrettävyyteen.

Valtaosa kaupungin sivuston vierailijoista käyttää asiointiin mobiililaitetta, joten suunnittelu on toteutettu mobiilikäyttäjät edellä.

Kaupunki toteuttaa uudet Drupal -pohjaiset sivut yhteistyössä mainostoimisto Tekokuun sekä ohjelmistotalo Druidin kanssa. Sivusto-uudistukseen osallistui kaupungin viestinnän lisäksi suuri joukko kaupungin eri palvelukeskusten edustajia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän