Kaupunki ostaa kiinteistöjä Raumantien alueelta

0

Kaupunki on ostamassa kaksi kiinteistöä Raumantien alueelta. Ensimmäinen kiinteistö on pinta-alaltaan 1,7 hehtaaria. Kyseisen kiinteistön palstat sijaitsevat Raumantien molemmin puolin lähellä asemakaavoitetun alueen rajaa.

Kiinteistön kauppahinnaksi on sovittu 32 000 euroa ja kauppaan kuuluu myös alueen puusto. Alue on maaperältään pääosin rakennettavuudeltaan hyvää hiekkamoreenia ja kalliomaata.

Toinen kiinteistö on pinta-alaltaan 13,6 hehtaaria ja se sijaitsee Pajalan teollisuusalueen pohjoispuolella. Kiinteistön kauppahinnaksi on sovittu 255 000 euroa. Kauppahintaan sisältyy alueen puusto.

Kyseiset alueet on kaupungin maapoliittisessa ohjelmassa vahvistettu kaupungin keskeiseksi kasvusuunnaksi. Ostettavaksi esitetyt kiinteistöt täydentäisivät kaupungin maaomaisuutta. Kaupunki on hankkinut kiinteistöjä ja määräaloja raakamaaksi Raumantien alueelta jo 2000-luvun alkupuolelta.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ostaa kyseiset kiinteistöt, mikäli kaupunginvaltuusto myöntää siltä pyydetyn lisämäärärahan maan hankintaa varten. Kaupunginhallitus pyytää valtuustolta 137 000 euron lisämäärärahaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän