Kausi SM-sarjassa opetti paljon Nystarsin P16-pojille

0
Kausi SM-sarjassa tarjosi paljon myös riemunaiheita.

Kausi 2022–2023 on nyt Nystarsin P16-joukkueen osalta ohi. Kausi oli ensimmäinen salibandyn SM-tasolla ja vaatimukset sarjan osalta hieman jopa yllättivät joukkueen. Peliajan kasvaminen 3×15 minuutista 3×20 minuuttiin muuttivat pelin luonnetta merkittävästi, lisäksi mukaan tulivat pitkät erätauot.

Vastassa SM-sarjassa olivat Suomen parhaat ikäluokan joukkueet ja tätä ikäluokkaa pidetään ehkä juniorisarjojen kovatasoisimpana. 12 joukkueen sarja, jossa jokainen joukkue kohdattiin kahteen kertaan, kotona ja vieraissa.

Sarja alkoi mainiosti Itä-Suomen kiertueen tuplavoitolla. Seuraavat neljä peliä sujuivat tappiollisissa merkeissä. Seuraavaan väliin tuli taas pari voittoa, mutta sitä seurannut kuuden peräkkäisen tappion putki oli varmasti joukkueen historian pisin.

Pikku hiljaa sarjan edetessä alkoivat vaatimukset hahmottua ja sarjan lopussa alkoi jo kulkea paremmin. Neljästä viimeisestä pelistä tuli kolme voittoa sarjan kärkijoukkueista. Makeimpana herkkuna sarjan päätösottelussa kaatui runkosarjan voittaja Blackbirds. Sarjan loppusijoitus oli kymmenes ja SM:n playoffsit jäivät kahdeksan pisteen päähän.

Ensi kaudella on tavoitteena jälleen pelata P17 SM-sarjassa ja menestyä tätä vuotta paremmin.

Valmennuksen silmissä tavoite saavutettiin jo kauden puolivälissä, kun selviydyttiin tasollisesti kovaan 12 joukkueen SM-sarjaan. Jokainen voitto sarjassa oli menestys ja jokainen tappio oli pettymys. Niinhän se kilpaurheilussa pitää ollakin ja jokaista peliä lähdettiin voittamaan.

Pieni pelaajarosteri aiheutti ongelmia, jos poikia oli kipeänä ja ei päästy pelaamaan kolmella kentällisellä. Kolmansissa erissä vain väsy iski, ja varsinkin viikonlopun kaksoiskierrokset olivat haastavia jaksamisen kannalta.

– Vain kaksi joukkuetta jäi voittamatta, viime vuoden mestari Steelers ja lähes koko kauden sarjajohdossa ollut SaiPa. Urheilussa on aina hyvä jäädä jotain hampaan koloon. Muistaa silloin, mitä varten pitää tehdä hommia, kertaa valmentaja Pasi Kauha kautta.

Juha Nikusaari

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän