Koirarekisteri avautuu toukokuussa

0
Koirat pitää siruttaa tänä vuonna, ellei sitä ole tehty aiemmin.

Ruokaviraston koirarekisteri otetaan käyttöön vaiheittain. Koirarekisterin ensimmäinen osuus avautuu käyttöön 8. toukokuuta. Kun rekisteri on avattu, yksityishenkilöt voivat ilmoittaa koiransa rekisteriin. Yhdistys- ja yritystoimijoille asiointi avautuu myöhemmin.

Koirarekisterin avauduttua koiran sen hetkinen haltija ilmoittaa koiran rekisteriin. Ilmoituksia rekisteriin ei ole tarpeen tehdä takautuvasti.

Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut hinnan koirien rekisteröinnille: sähköisen asioinnin kautta tehtävä koiran rekisteröinti tai haltijan vaihdos maksaa 10 euroa. Hinta on 19 euroa koiralta, jos rekisteröinnin tai haltijan vaihdoksen tekee paperilomakkeella tai sähköpostitse.

Pennut tulee siruttaa ennen luovutusta seuraavalle haltijalle tai viimeistään kolmen kuukauden iässä. Ennen vuotta 2023 syntyneet koirat tulee siruttaa tämän vuoden loppuun mennessä. Tunnistusmerkitsijän tulee antaa siruttamistaan koirista eläinten haltijalle tunnistustodistus.

Maa- ja metsätalousministeriö on arvioinut, että pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti saattaisivat osaltaan edistää koirien vastuullista kasvatus- ja myyntitoimintaa ja siten ehkäistä pentutehtailua ja koirien laitonta maahantuontia.

Koirarekisterin asiakaspalvelu on aloittanut toimintansa tammikuun alussa ja vastaa tarvittaessa aiheeseen liittyviin kysymyksiin jo ennen koirarekisterin avautumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän