Kolmen vuoden valmistautuminen huipentuu ylioppilaskirjoituksiin

0
Remi Holvitiellä on edessä vielä matematiikan sekä yhteiskuntaopin ylioppilaskokeet.

Pari viikkoa kestävät ylioppilaskirjoitukset ovat edenneet puolivälin krouviin. Viikko sitten kirjoitukset alkoivat äidinkielen lukutaidon kokeella ja viimeinen reaalikoe järjestetään ensi keskiviikkona.

Tänään kokelaat suorittivat vieraan kielen pitkänoppimäärän. Puolilta päivin Novidan salista asteli ulos Remi Holvitie, joka sai englannin kokeen suoritetuksi.

Hän kertoi kokeen olleen rakenteeltaan samankaltainen kuin kaikki kurssikokeetkin, joten mitään yllättävää kokeessa ei ollut.

– Kokeessa oli tuttu konsepti. Omasta mielestäni meni ihan hyvin, vaikka yksi hieman vaikeampi tehtävä joukkoon mahtui, Holvitie arvioi.

Vaikeuksia tuotti tehtävä, jossa piti valita oikea sana sopivaan kohtaan virkkeessä. Holvitien mielestä vaikeaksi valinnan teki se, että teksti jätti paljon tulkinnanvaraa.

– Kokeessa oli kuuntelu, luetun ymmärtäminen, sanastotehtäviä sekä esseen kirjoittaminen.

Ajan käytön suhteen ei Holvitiellä ollut ongelmia, vaan hän käytti viimeisen tunnin vastauksien tarkasteluun ennen kuin poistui salista.

Valmistautuminen lukioajan tärkeimpään kahteen viikkoon on Holvitien mielestä koko kolmen vuoden aikainen prosessi. Vaikka abiturienteilla on perinteinen lukuloma ennen kirjoituksia, siinä ei hänen mukaansa enää ihmeitä tehdä.

– Tämä on kolmen vuoden homma, jonka aikana täytyy opetella lukemaan ja kirjoittamaan oikein näitä varten. Kaikki kurssikokeet ovat rakenteeltaan samanlaisia, joten jos kiinnität huomiota tunnilla kuunneltuihin asioihin ja arviointikriteereihin, pääset pitkälle.

Holvitie kirjoitti viime syksynä historian ja tänä keväänä englannin lisäksi hän on jo kirjoittanut äidinkielen molemmat kokeet. Keskiviikkona vuorossa on matematiikka ja urakan päättää ensi viikon yhteiskuntaopin koe.

Kirjoitusten aikana samaan aikaan käynnissä oleva yhteishaku ei Holvitielle tuo lisäpaineita. Hän aikoo hakea tradenomiksi Turkuun, mutta ei vielä syksyksi.

– Syksyn olen töissä hitsaajana ja tammikuussa menen armeijaan, hän kertoi.

Lukion rehtori Esa Pirkolan mukaan Uudessakaupungissa kirjoittaa peräti 107 kokelasta johtuen abien poikkeuksellisen isosta ikäryhmästä.

Kokelaista 92 on lukion omia oppilaita sekä kuusi Novidan kaksoistutkinto-opiskelijoita. Mukana on myös muutama uusija sekä yksi toisen lukion kokelas.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän