Korihaiden hyökkäyspeli puuroutui ratkaisevilla hetkillä – ”Tuntui, että tämä oli meillä hallussa”

0
Bojan Sarcevic joutui tiukkaan vartiointiin BC Nokian Perrion Callandretin (#1) ja Mikael Laihosen toimesta.

Korihait palasi lauantaina kahden viikon maajoukkuetauolta Korisliigan alemman jatkosarjan loppuhuipennuksen pariin. Pohitulliin saapunut BC Nokia ja haiparvi ovat tällä kaudella pelanneet tasaisia vääntöjä ja joukkueiden neljäs kohtaaminen oli edeltäjiensä kaltainen. Korihailla oli 30 minuutin ajan peli omissa käsissä, mutta pudotuspeleihin matkalla oleva näätälauma vei lopulta pisteet lukemin 83–73.

Ennen viimeistä neljännestä kotijoukkue johti lähes koko matsin ajan ja neljännen kympin alussa Korihaiden johto oli vielä 12 pistettä. Sen jälkeen hyökkäyspeli tyrehtyi ja muuttui yksin puskemiseksi. Nokia pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, joiden avulla vierailijat kampesivat itsensä peliin mukaan.

– Jos pääsee layuppeja juoksemaan, niin se on joko vastustajan älyttömän hyvää hyökkäämistä tai meidän älyttömän huonoa puolustamista, pohti Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell.

Hyökkäyspelin tyrehtymisen syynä oli Vasellin mielestä yksinkertaisuudessaan vapaaksi pelaamisen vaikeus. Pallottomat pelaajat eivät saaneet itseään vapaaksi, minkä seurauksena pelinrakentaja joutui vaikeaan tilanteeseen. Tästä syystä esimerkiksi Bojan Sarcevic (10 pist) pelasi yhden kauden heikoimmista otteluista.

Oman sulansa hattuun Sarcevicin pimentämisestä toki sai myös Nokian takamies Perrion Callandret (17/7 lev).

– Minä saisin toista ihmistä ja miespuolustusta vastaan itseni auki. Mutta ehkä siihen on joku syy, miksei pelaajat saaneet esimerkiksi hallin valot tai jotain. 13 pistettä vikaan kymppiin saimme tehtyä, joten odotan innolla videota, mitä sieltä paljastuu, Vasell purki tuntojaan.

Ensimmäisellä puoliajalla Korihait pelasi yksinkertaisesti kovempaa mitä BC Nokia. Tämä näkyi erityisesti hyökkäyslevypalloissa, joita haiparvi napsi 20 minuutin pelin aikana kymmenen. Useasti kentän lyhyimpien pelaajien joukkoon kuulunut Joni Herrala (kolme hyökkäyslevypalloa) oli taistelemassa korin alla irtopalloista.

Toisella puoliajalla hyökkäyslevypalloja kotijoukkue sai enää kaksi, mikä oli Nokian päävalmentajan mielestä avainasia voitolle.

– Jos et ole keskittyneenä ja olet pehmeä, niin Korihait on vahvoilla. Toisella puoliajalla saimme voitettua 50/50-tilanteet, kommentoi Greg Gibson.

Korihaiden pisteet jakaantuivat tasaisesti, mutta kukaan ei erityisesti säväyttänyt. Quin Cooper (16) upotti korkeimman pistelukeman, mutta pelaajan taitojen yksipuolisuus paistoi paljon kokonaissuorituksessa. Kanadan maajoukkuepeleistä kokemusta ammentanut Prince Oduro (11/12) tuhri liikaa alta nostoja sekä turhautui ratkaisevilla hetkillä ulosajon arvoisesti.

Pirtein pelaaja kotijoukkueesta oli Manuel Barnes (11), joka upotti kaikki viisi pelitilannekoriaan ja oli paras plusmiinuspelaaja (+9).

– Olimme hyvin valmistautuneet ja tiesimme, mitä Nokia tulee tekemään. Sitten kun hommat ei ala menemään meidän mukaan, alamme puskea yksin ja meidän hyökkäyskonsepti hajoaa. Todella vaikea niellä tätä tappiota, koska tuntui, että tämä oli meillä hallussa, manasi Barnes.

Seuraavassa pelissä Korihait voi varmistaa sarjapaikkansa, kun haiparvi matkustaa perjantaina Espooseen Hongan vieraaksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän