Korihait lunasti ensi kauden sarjapaikkansa vakuuttavalla esityksellä – ”Nämä kannattajat ja tämä joukkue ansaitsevat sen”

0
Korihait ja satakunta Espooseen matkannutta haifania juhlivat sarjapaikan varmistumista.

Tällä kaudella ei Korihaiden tarvitse jännittää seuraavan kauden sarjatasoaan viimeiseen otteluun asti. Haiparvi varmisti ensi kauden paikkansa Korisliigassa perjantaina vakuuttavalla vierasvoitolla Tapiolan Hongasta lukemin 98–71. Sarjanousija Hongan kohtalo on pudota ensi kaudeksi divisioona A:han.

Kaudesta 2016–17 yhtäjaksoisesti pääsarjassa pelannut Korihait on jokaisena edellisenä vuotena säilynyt sarjassa niukimmalla mahdollisella tavalla. Sarjapaikka on varmistunut vasta liigakarsintojen kautta, koronapandemia pelasti seuran kahdesti ja muulloin Korihait on jakanut saman pistesaaliin putoajan kanssa, mutta keskinäisten otteluiden perusteella haiparvi on aina selviytynyt.

Nyt Korihait tulee jäämään yksin 11:nnelle sijalle.

– Olen kyllä tosi ylpeä siitä, miten me tultiin ja kuinka valmiita olimme vieraskentällä pelaamaan selkä seinää vasten olevaa joukkuetta, päävalmentaja Tero Vasell kertoi ensimmäisiä tuntemuksiaan matsin jälkeen.

Valmiina todellakin vierasjoukkue oli. Reilut sata Uudestakaupungista Espooseen matkannutta haifania tahditti Korihait välittömästi nopeaan alkuun, jossa johto kasvoi lyhyessä ajassa parhaimmillaan 12:teen pisteeseen. Erityisesti Quin Cooper (32 pist) oli häikäisevässä iskussa upottaen jo heti ensimmäisellä kympillä 15 pistettä neljällä kolmen pisteen heitolla.

Huikean alun jälkeen tilanne tasoittui hieman ja Honka pääsi tasatilanteeseenkin, mutta johtoon asti ei rahkeet riittäneet. Korihait palasi omalle tasolleen ja käytännössä kolmannen neljänneksen alussa ratkaisi pelin nousemalla 20 pisteen johtoon.

Haileirissä oli tunnelmat ottelun jälkeen riemukkaat. Viininpunainen katsomo kiitti joukkuetta ja joukkue kannattajiaan, jotka ovat täksi kaudeksi heränneet monien vuosien jälkeen toden teolla ja täyttäneet lehterit niin Pohitullissa kuin fanireissuilla vierasotteluissa.

– Tärkeintä on, että saamme pidettyä uusikaupunkilaisen koripallon liigassa. Nämä kannattajat ja tämä joukkue ansaitsevat sen, kiitteli Vasell.

Vielä tammikuun alussa tilanne näytti täysin päinvastaiselta, kun haiparvi mateli pitkässä tappioputkessa ja Honka oli jo ottamassa isoa eroa sarjataulukossa. Lukuisat tiukat tappiot runkosarjan aikana maksoivat lopulta itsensä takaisin jatkosarjassa.

– Siinä on kaksi tapaa jatkaa: luovuttaa ja lyödä hanskat tiskiin tai uskoa ja tehdä paremmin. Kyllä me vaihtoehto B:n valitsimme tällä kaudella, Vasell ilmoitti.

Kahdeksan kolmen pisteen heittoa upottaneen Cooperin lisäksi haiparven kapteeni Bojan Sarcevic (20/5 lev/8 syöt) osoitti tilastorivillään johtajuutta ratkaisupelissä. Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät myös Prince Oduro (14/7), Jalen Jackson (13/4) ja Nick Stampley (10/8).

Kautta on jäljellä siis kaksi ottelua, joilla ei muuta panosta ole kuin pelaaminen kunniasta ja ammattiylpeydestä. Ensi perjantaina Pohitullissa pelataan viimeinen kotiottelu, kun vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö.

Päävalmentaja Vasell lupaili, että viimeisissä otteluissa peliaikaa tulee saamaan myös ne pienemmälle roolille jääneet pelaajat, jotka kuitenkin harjoituksissa laittavat itsensä likoon ja mahdollistavat hyviä tapahtumia harjoituksissa.

Quin Cooper heitti 32 pistettä ja osui kahdeksassa kolmen pisteen heitossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän