Korihait tuli pelaamaan ja voittamaan viimeisen kotiottelun yleisölle

0
Korihait pääsi juhlimaan kotiyleisön kanssa voittoa viimeisestä kotiottelusta.

Korihaiden kannalta merkityksetön Korisliiga-ottelu perjantaina Tampereen Pyrintöä ei näyttänyt katsomoon katsottuna yhtään panoksettomalta. Pohitullissa oli silmämääräisesti eittämättä kauden ennätysyleisö, vaikka tilastot osoittivat vasta kauden neljänneksi korkeinta lukemaa eli 583.

Yleisö sai haluamansa eli kotijoukkue voitti kauden viimeisen kotiottelun lukemin 91–86.

– Tämä oli täysin yleisölle pelattu peli ja kiva, että saatiin voitto heille. Meillä olisi ollut vaihtoehtona, että oltaisiin tultu vain pelailemaan. Mutta tulimme pelaamaan ja siitä nostan hattua tälle ryhmälle, iloitsi päävalmentaja Tero Vasell.

Lähtökohdat olivat joukkueilla hyvin erilaiset, sillä Pyrintö halusi kiinnittää itsensä tukevammin kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Niinkin kovasta panoksesta huolimatta Korihait oli se joukkue, joka näytti peli-ilmeeltään siltä, että pelaisi tärkeistä panoksista.

Vapautuneisuutta huokunut peliesitys jätti tamperelaiset täysin jalkoihin ja Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopasen mukaan paineensietokykyä ei vielä joukkueesta löytynyt. Tästä yhtenä esimerkkinä vierasjoukkueen saamat kolme teknistä virhettä.

– Meillä oli tosi paljon jätkiä, jotka olivat kuoressa ja lukossa. Hirveän pettynyt olen siitä, ettei mentaalipuoli kestänyt meillä. Tämä oli meille paineenalainen peli, Korihaille ei ja meidän kupoli ei kestänyt sitä tilannetta vielä, Sopanen kommentoi.

Sopanen harmitteli myöskin, ettei joukkueesta löytynyt yhtä toimivaa viisikkoa kentälle ja vastaavanlaisesti Korihailla rullasi peli lähes kokoajan samalla tavalla. Tomas Pihlajamäki (26 pist) nosti vierasjoukkueen viimeisellä neljänneksellä pisteen päähän, kun Korihait piti eroa pääsääntöisesti kymmenen pisteen tuntumassa. Tylan Birts (22 pist) sai myöskin lähes puhtaat paperit Sopaselta.

– Korihait oli parempi tänään ja se näkyi etenkin siinä, että me ei saatu viimeisteltyä meidän pallonhallintojamme juurikaan, piste-ennätyksensä tehnyt Pihlajamäki tiivisti.

Ennen ottelua oli tiedossa, että päävalmentaja Vasell tulee pyörittämään laajaa rotaatiota ja vähemmän peliaikaa kauden aikana saaneet pelaajat saisivat nyt mahdollisuuden. Näin myös kävi, ja kentällä kävi yhteensä 11 pelaajaa, joista kaikki pelasivat yli seitsemän minuuttia ja kaikki alle 29 minuuttia.

Elmo Eräkangas (6/7:48min), Tommi Lehtonen (2/16:12) ja Jaakko Lahti (0/15:11) etunenässä kiittivät luottamuksesta ja heidän suorituksensa aiheuttivat suurimmat riemunkiljahdukset niin katsomossa kuin vaihtopenkillä.

– Pidettiin huoli niin sanotusti bisneksestä eli me hoidettiin oma työ loppuun asti. Vaikka välillä oli läpsyttelyä, niin saatiin kairattua voitto, lausui Lahti.

Kaksinumeroisiin pistelukemiin Korihailta ylsi Quin Cooper (18), Nick Stampley (14/6 lev), Bojan Sarcevic (12/4/9 syöt) ja Prince Oduro (12/7).

Voitolla Korihait nousi 11:teen voittoon eli viime kauden voittomäärä on nyt ohitettu. Viimeinen ottelu pelataan ensi keskiviikkona Lahdessa. Ottelussa tulee olemaan täsmälleen sama asetelma, kuin perjantainakin: Lahti Basketball tavoittelee pudotuspelipaikkaa, Korihait pelaa vapautuneessa tilassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän