Marko Poskiparran ensimmäinen teatterikiertue huipentuu perjantaina Crusellissa

0
Marko Poskiparran ensimmäinen teatterikiertue huipentuu perjantaina Uudessakaupungissa. Toiveissa on järjestää toinen kiertue syksyllä. Arkistokuva: Iines Toivonen

Uusikaupunkilaislähtöisellä taikuri Marko Poskiparralla on jo pitkään ollut haaveena esiintyä teatterikiertueella. Viime perjantaina hänen haaveensa toteutui, kun ”Ihmeiden Ilta” -kiertue starttasi Turusta ja päättyy tulevana perjantaina 17. maaliskuuta Uudenkaupungin Crusell-salissa.

– Olen haaveillut teatterissa esiintymisestä jo pitkään ja nyt toteutan tämän ensimmäisen kiertueen alusta loppuun yksin. Siksi keväälle on ainoastaan kaksi esitystä, Poskiparta kertoo.

Aikaisemmin pääsääntöisesti yksityiskeikkoja esittänyt Poskiparta haluaa kokea kiertue-esityksiin vaadittavan suunnittelun ja kokeilla, mitä sellaisen toteuttaminen todellisuudessa vaatii.

Yksityiskeikat ovat yleensä syntymäpäiviä, häitä tai pikkujouluja, jolloin esitys saattaa tulla yllätyksenä yleisölle.

– Nyt tavoitteeni on kääntää tämä päälaelleen: Ilta alkaa siitä, että mennään porukalla katsomaan Marko Poskiparran show. Mikäli nämä kiertueen avaukset menevät hyvin ja myyvät odotetulla tavalla, kiertue saa jatkoa syksyllä, Poskiparta toivoo.

Ihmeiden Ilta -kiertuetta Poskiparta kuvailee yleisöä osallistavaksi ja hämmästyttävän hauskaksi puolitoistatuntiseksi esitykseksi, jossa jokainen yleisön jäsen saa itse päättää, miten taikuus koetaan.

– Esitys pitää sisällään parhaat jutut, joita olen vuosien varrella kehittänyt. Tietenkin olen mukaan lisännyt uusia rutiineja, joita ei ole vielä koskaan aikaisemmin yleisön edessä nähty, Poskiparta vihjailee.

Teatteriesityksen kesto poikkeaa paljon yksityiskeikkojen pituuksista, jotka yleensä kestävät kymmenestä minuutista vajaaseen tuntiin. Tämä ei kuitenkaan tuo taikurille mitään erityistä jännitystä.

– Temppuja ja vitsejä minulta löytyy satoja, joten tämä ei lisää jännitystä. Jännityksen tuo paikalle tulevien tuttujen ja ystävien reaktiot taikuuteen, Poskiparta toteaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän