”Meidän takki tyhjeni viime perjantaina” – Korihait haki Lahdessa onnistumisia kaikille pelaajille

0
Joni Herralan ja Mikael Aallon (oik.) ensimmäinen kausi Korihaissa päättyi tappioon Lahti Basketballille.

Keskiviikon Korisliigan päätöskierroksen Korihaiden ja Lahti Basketballin ottelussa ei muuta panosta ollut, kuin Lahden 9. tai 10. sija. Lahti oli kuitenkin samassa tilanteessa, missä Korihait oli viime perjantaina eli kotijoukkue halusi päättää kauden fanien edessä voitokkaasti. Tehokkaiden Chris Clarken ja Michael Ertelin show siivitti lahtelaiset 115–93-voittoon.

Viime perjantainen Pyrintö-voitto vei haiparven koneesta kaikki jäljellä olevat energiat, mutta silti vierailijat pelasivat 30 minuuttia tasaisesti Lahtea vastaan ja ensimmäisen puoliajan jopa niskan päällä. Clarke (29 pist/13 lev/18 syöt) ja Ertel (40) pelasivat lähes koko ottelun ajan keräten tilastoja itselleen ja lopulta heidän pelihurmos taivutti haiparven viimeisen kympin aikana.

Clarken 18 syöttöä ja kauden yhdeksäs triplatupla nostivat hänen kausikeskiarvonsa triplatuplaan (20,5/14,6/10,2). Tämä on ensimmäinen kerta Korisliigan historiassa, kun yksittäinen pelaajaa tilastoi koko kauden keskiarvokseen triplatuplan.

Ottelu muistutti vauhdiltaan enemmän NBA-korista, kuin eurooppalaista korista eikä puolustuspäässä hirveästi juhlittu. Ensimmäisellä puoliajalla kumpikin joukkue heitti pelitilanneheittonsa 60-prosenttisesti sisään.

– Meidän takki tyhjeni viime perjantaina. Tiedettiin, että Lahti haluaa lopettaa kautensa tyylikkäästi kotiyleisön edessä. Vähän tämmöinen valmentajan painajainen, jossa tehdään vain paljon koreja, muotoili Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell.

Siinä missä Lahden päävalmentaja peluutti Clarkea ja Erteliä, Vasell pysyi omassa suunnitelmassaan antaa mahdollisimman paljon peliaikaa kaikille 12 pelaajalle. Jokainen Lahteen matkannut pelaaja pääsi minuuteille ja vasta kolmannen ottelunsa tällä kaudella pelannut Mio Hyvönen onnistui myös ensimmäistä kertaa korin teossa Korisliigassa.

Nick Stampley pussitti viimeisessä ottelussaan piste-ennätykseksi 21 pistettä ja paluun parketille loukkaantumisen jälkeen tehnyt Trey Niemi säesti 20 pisteellä.

– Perjantaina oli meidän kauden loppu omalla hallilla. Tänään tultiin pelaamaan ja haettiin onnistumisia pelaajille, jotka on pelannut pienempiä minuutteja, tiivisti kapteeni Bojan Sarcevic.

Korihaiden kauden saldoksi tuli lopulta 11 voittoa, 21 tappiota ja 11. sija. Kautta varjosti lukuisat niukat tappiot, joita ilman Korihait olisi voinut taistella pudotuspelipaikastakin. Mutta lopulta materiaalin taso oli yksi isoimpia syitä menestyksettömyydelle.

Yksi pelaajavaihdos olisi pitänyt tehdä aikaisemmin, sillä Jalen Jackson toi juuri niitä asioita, mitä Grant Audun olisi pitänyt tuoda. Kaksi muuta tulokasvahvistusta, Prince Oduro ja Stampley kehittyivät kelvollisiksi pelaajiksi kauden aikana ja Korisliigan tarkin kolmen pisteen heittäjä Quin Cooper oli koko kauden ajan varma heittäjä. Cooperin kolmosten onnistumisprosentiksi muodostui 45 prosenttia.

– Mun mielestä pelattiin koko kausi ok-tasolla. Kesti vaan kauan oppia voittamaan pelejä. En ole mitenkään pettynyt kokonaisuuteen. Tärkeät pelit hoidettiin ja noustiin sillasta, analysoi Vasell.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän