Miten Sakunkulman käy? – Vanhusneuvosto järjestää keskustelutilaisuuden Crusellissa

1
Sakunkulmassa järjestetään muun muassa tuolijumppaa.

Vanhusneuvosto järjestää tiistaina kello 13 alkaen keskustelutilaisuuden otsikolla ”Onko Sakunkulma uhattuna?”. Vanhusneuvosto on huolissaan erityisesti Sakunkulman tulevaisuudesta. Varsinais-Suomen hyvinvointialue pyrkii tarjoamaan koko maakunnassa samanvertaiset palvelut.

– Tarkoittaako se sitä, että joillakin alueilla hyvin toimiviksi kehitetyt ikäihmisten palvelut on heikennettävä ja resurssit siirrettävä muualle? Vai voidaanko jotakin hyvin toimivaa jättää sellaiseksi esimerkiksi, johon koko alueella voidaan pyrkiä, vanhusneuvoston puheenjohtaja Marketta Suoja-Sjöblom esittää kysymyksiä, joihin tiistaina haetaan vastauksia.

Osa ikäihmisten palveluista on luonteeltaan muuta kuin terveydenhuoltoa tai sosiaalipalveluita. Vanhusneuvoston mielestä rajankäyntiä tarvitaan siinä, mikä on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa ja edelleen kunnille kuuluvaa toimintaa. Tästä yksi esimerkki on jo 30 vuotta toiminut palvelukeskus Sakunkulma. Sakunkulman merkitys asiakkaiden mielenterveydelle, sosiaaliselle hyvinvoinnille ja yhteisöllisyydelle on ollut hyvin suuri.

– Samanlaista maksutonta ja kaikille ikäihmisille avointa palvelua ei lähialueen muissa kunnissa ole lukuun ottamatta Turkua, jossa tällaista toimintaa on myös ollut pitkään ja se on samalla tavoin hyvin vakiintunutta, Suoja-Sjöblom vertaa.

Vanhusneuvosto järjestää kaikille avoimen keskustelutilaisuuden Crusellissa tiistaina 28.3. alkaen kello 13. Tilaisuudessa keskustelua alustavat geriatrian erikoislääkäri Tarja Uusitalo , vanhusneuvola Kompassin terveydenhoitaja Sari Mykrä Sakunkulmasta, integraatiopäällikkö Kirsi Kiviniemi Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta ja kaupungin hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso . Paneelikeskustelussa ovat mukana Sakunkulmasta kiinnostuneet ja sen tulevaisuuteen vaikuttavat useat osallistujat, myös yleisöllä on tilaisuus esittää kysymyksiä ja mielipiteitä. Tilaisuuden päätteeksi on kahvitarjoilu.

1 KOMMENTTI

  1. Aivan loistava analyysi seniorien nykytilanteesta, joka kuvaa hyvin myös tulevaisuutta.
    Vanhusneuvostolta esimerkillistä toimintaa, joka sopii malliksi kaikille hyvinvointialueille sekä kunnille. Varsinkin kuntien rooli vanhuspalveluissa muuttuu ennalta ehkäiseväksi toiminnaksi, joten seniorien olisi ehdottomasti päästävä mukaan suunnitelemaan ikäohjelmien muutostarpeita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän