Nystarsin naiset jatkavat kovalla itseluottamuksella karsintapeleihin

0
Liina Hyytiä (19) juhlii osumaansa. Hän vei nimiinsä sarjan pistepörssin.

Sunnuntaina Pohitullin salissa pelattiin salibandyn naisten 1-divisioonan B-lohkon päätösottelut kotijoukkue Nystarsin, FBC Turun, Rauman SalBan ja espoolaisen Northern Starsin välillä.

Nystars voitti aamulla turkulaiset niukasti 3–2, mutta iltapäivän pelissä vain seitsemän kenttäpelaajan voimin pelannut Northern Stars jäi uusikaupunkilaisten jalkoihin peräti 1–8.

– Päivän peleillä ei sinänsä ollut enää panosta, sillä paikat karsintapeleihin oli jo ratkaistu AFC Campuksen hävittyä pelinsä lauantaina. Me otimme tarvittavat voitot. Kahden viikon päästä jatketaan Isossakyrössä karsintapelejä ykkösdivisioonaan, kertoi valmentaja Marko Aalto .

Kyseessä on siis toiseksi korkein sarjataso. Liitolta on saatu siihen pääsarjatason status.

– Karsintoihin lähdetään luottavaisin mielin, kun tässä on nähty joukkueen tekemistä. Tänäänkin vaikea peli alla ja sitten otettiin tavallaan pakkovoitto, näki Aalto.

– Voittamaan lähdetään ja kaikilla on halu nousta, lisäsi pelaajista varakapteeni Liina Hyytiä .

Sunnuntaina joukkueen rosteri koostui kahdesta kentästä ja kahdesta maalivahdista.

– Pieni rosteri ei haitannut. Meillä oli samanlainen Hämeenlinnassakin ja sielläkin tuli kaksi voittoa. Pelattiin ja jaksettiin tosi hyvin. Aalto jatkoi.

Aamun niukkaa voittoa selitettiin sillä, että kun pelissä ei ollut panosta, joukkueen herättäminen oli vaikeaa.

– Nyt onneksi saatiin loppuun onnistuminen, Aalto totesi.

– Olen tästä päivästä positiivisen yllättynyt. Kaikilla oli hyvä fiilis ja tekemisen meininki. Ajateltiin ensin, että tänään tulee raskaat pelit ja vaikeat vastustajat. Sitten menikin kuitenkin hyvin, kuvaili Hyytiä.

Jatkopeleissä Hyytiä näkee joukkueensa parhaimpina vahvuuksina yhteispelin ja asenteen.

– Tahdonvoima on suuri. Nyt hyviä treenejä vaan alle. Muinakin vuosia karsintapelit ovat olleet meidän parasta antia, määritteli Hyytiä.

Aallon mukaan tavoitteisiin on ylletty.

– On mukava nähdä onnistumisia. Kaikki ovat tehneet ja tekevät tavoitteiden eteen töitä, kehui Aalto.

Uudenkaupungin joukkueessa pelaavat jo kolmatta kautta (ensin KaPa-65, nyt Nystars) latvialaiset Aurelija Zarina ja Klinta Martinjakeba .

– Taitavia pelaajia ovat. Mutta kyllä me olisimme tässä samassa tilanteessa ilman heitäkin, sanoi Aalto.

– Tänäänkin oli junnupuolelta mukana kaksi hyvää pelaajaa ja sieltä on tulossa lisää jatkossakin. Luottoa löytyy, eikä tämä ole kahdesta pelaajasta kiinni, Aalto jatkoi.

Naisten 1-divisioonan B-lohkon pistepörssin voiton nappasi Liina Hyytiä 22 pisteellä. Martinjakeba ylsi 17 pisteeseen Zarinan kerätessä 16.

Ari Anteroinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän