Pyhämaan kulttuuriportaat palkittiin maaseutugaalassa

0
Pyhämaan kulttuurikuntoportaat palkittiin Maaseutugaalassa. Palkinnon kävivät noutamassa Ulla Kallio (vas.), Petteri Pitkämäki, Juha Johtela, Juha Junttila ja Markku Junttila.

Varsinais-Suomen maaseutugaalaa juhlittiin lauantaina Kaarinan Piikkiössä, Kavalton tilalla lähes sadan hengen voimin. Gaalassa jaettiin 12 palkintoa Varsinais-Suomen vaikuttavimmille hankkeille maaseutuohjelmakaudella 2014–2022.

Ohjelmakauden vaikuttavimpana kylähankkeena palkittiin Pyhämaan kulttuurikuntoportaat. Hankkeen toteutti Pyhämaan Kotiseutuyhdistys ry ja tuen myönsi Leader Ravakka.

Kulttuuriportaat valmistuivat syksyllä 2022 paikallisen yhteistyön tuloksena osaksi Kirkonkylällä kulkevaa Kulttuuripolkua. Portaat yhdistivät reitin Telakanrannalta Myllykallion vanhalle mamsellimyllylle ja avasivat samalla maiseman Myllykalliolta merelle.

Pyhämaan Kotiseutuseutuyhdistyksen lisäksi aktiivisia hankehakijoita ovat olleet Pyhämaan Matkailu ja Pyhämaan Nuorisoseura. Koulun kupeeseen on tehty täysimittainen frisbeegolfrata, Telakanrannan palveluja on parannettu ja Nuorisoseuran taloa on kunnostettu. Pyhämaa osallistui myös Ravakan kyläbrändäyshankkeeseen.

Juhlan järjestivät yhteistyössä Haloo maaseutu -viestintähanke sekä kaikki Varsinais-Suomessa maaseuturahoitusta myöntävät tahot, eli Varsinais-Suomen Ely-keskus ja viisi Leader-ryhmää: Turun seudulla toimiva Varsin Hyvä, saaristossa toimiva I samma båt – Samassa veneessä, Loimaan seudulla ja Somerolla toimiva Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit, Vakka-Suomessa ja Satakunnassa toimiva Ravakka sekä Salon seudulla ja Uudellamaalla toimiva Ykkösakseli.

Vaikuttavin liikuntahanke on Kuntomylly Pöytyällä. Salon seudulla toteutettu SusiAita on vaikuttavin ympäristöhanke ja Maskun Hemminki 400 vuotta vaikuttavin kulttuurihanke.

Nagu Distillery palkittiin yritystuki-kategoriassa ja Pellolta maailmalle -hanke vaikuttavimpana lähiruokahankkeena. Kimppakalaasit – Village Feast palkittiin kansainvälisistä hankkeista ja Tavastilan skeittiparkki on vaikuttavin nuorisohanke.

Ely-keskuksen puolesta palkinnon saivat hankkeet Horeca-tuotteiden valmistus ja jakelu, Laatumarja – Lounais-Suomi tuoremarjan kärkituottajaksi ja Koirabaanan kuntoportaat Paraisilla.

Yleisön suosikkihanke on Yhteisötila Tuuki Mynämäessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän