Ringettemestaruus ratkeaa sunnuntaina

0
UJK:n ja FoPSin taistelu ykkössarjan mestaruudesta huipentuu viikonloppuna. UJK oli sunnuntaina kotona tiukassa väännössä parempi.

UJK ja Forssan Palloseura eivät saaneet viikonloppuna ratkaistua kumpi on ringeten ykkössarjan mestari. Kumpikin vei kotiottelunsa ja niin ratkaisu siirtyi kolmanteen peliin ensi sunnuntaille Forssaan.

Lauantaina FoPS oli alkupelissä maalitilanteissaan selvästi tarkempi ja karkasi ottelun puoliväliin mennessä 4–0-johtoon, vaikka UJK oli laukonut enemmän kohti kotijoukkueen maalia.

UJK voitti kolmannen erän ja oli vielä kymmenkunta minuuttia ennen loppua iskuetäisyydellä vain kolme maalia tappiolla, mutta lopussa peli repesi ja FoPS voitti 10–3.

UJK:n maalintekijät olivat Noora Peltovirta, Fanni Elo ja Teresa Tapani. Maalissa vuorottelivat Jemina Päivöke ja Monika Rivasto, kummallekin kertyi puolessa ottelussa vähän toistakymmentä torjuntaa, FoPSin maalivahti torjui koko pelissä lähes 50 kertaa.

Sunnuntain pelissä asetelmat kääntyivät. FoPS pääsi useammin laukaisupaikoille, mutta UJK oli tehokkaampi ja tasasi voitot numeroin 9–5.

UJK avasi maalitilin jo toisella minuutilla ja johti peliä koko ajan. FoPS pelotteli vielä viimeisessä erässä tulemalla kahden maalin päähän, mutta UJK:n kantti kesti hienosti ja teki lopussa kaksi helpottavaa maalia.

Ottelu oli vauhdikas eikä vastustajalle annettu yhtään helppoa hetkeä vaan karvaus oli molemmin puolin aktiivista ja kaksintaisteluissa väännettiin tosissaan.

UJK:n osalta avauserässä sattui ikävä loukkaantuminen, kun Fanni Elo joutui lähtemään ensiapuun. Yhden tehopelaajan poissaolo ei kuitenkaan näkynyt, kun muilla oli taistelumoodi päällä ja kentällä tehtiin töitä sata lasissa.

Teresa Tapani teki neljä maalia, Senni Komulainen osui kahdesti ja kerran onnistuivat Fanni Elo, Emma Usvala ja Petra Suominen , Maria Luoto saalisti neljä ja Anu Hukka kolme syöttöpistettä. Monika Rivastolle 44 torjuntaa, FoPSin vahdille 25.

Molemmissa finaalipeleissä tunnelma on ollut hyvä. Forssassa lauantaina katselijoita oli yli 400 ja Uudessakaupungissa noin 250 ja kummankin joukkueen kannattajat reagoivat pelitapahtumiin voimakkaasti omiaan kannustaen.

UJK ja FoPS ovat kauden aikana kohdanneet neljä kertaa, alkusarjassa FoPS voitti kotonaan 5–4, ykkössarjassa UJK voitti kotonaan samoin numeroin ja nyt finaalisarjassa kotikenttäetu on edelleen pitänyt.

Sunnuntaina ollaan kuitenkin uudessa tilanteessa. Taidot ja kunto ovat tasavahvat, mutta kumman kantti kestää tiukassa tilanteessa, saa kultaiset mitalit kaulaansa.

Uudestakaupungista on sunnuntaina lähdössä ainakin yksi bussilastillinen kannattajia pitämään UJK:n puolta.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän