RNK:n mestaruusjuhlissa vahva ukilaisedustus

0
RNK Flyers voitti seurahistoriansa kolmannen SM-kullan. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Raision Nuorisokiekko Flyers voitti keskiviikkona seurahistoriansa kolmannen ringeten Suomen mestaruuden. Mestaruutta oli juhlimassa suuri joukko vakkasuomalaisia pelaajia, sillä mukana oli neljä Uudenkaupuin Jää-Kotkien ja neljä Laitilan Jyskeen kasvattia.

UJK:ssa lajin aloittaneita uusia mestareita ovat Emmi Metsä-Tokila, Helmi Silokivi, Tessa Kiiski ja Oona Niemonen. Entisiä jyskeläisiä ovat maalitykki Susanna Tapani, Jasmin Kiiski ja maalivahdit Maria Perkkola ja Iida Lehti.

RNK voitti finaaleissa Nokian Urheilijat Ringeten suoraan voitoin 3–0. Ratkaisevassa kolmannessa ottelussa RNK voitti maalein 8–4. Susanna Tapani teki peräti viisi maalia ja syötti lisäksi kaksi. Toinen lajin legondoista, Anne Pohjola teki pisteet 1+6.

Emmi Metsä-Tokila teki joukkueensa toisen maalin.

Ensimmäisen finaalin RNK voitti maalein 7–6 ja toisen Nokialla 1–8. Myös näissä otteluissa Tapani ja Pohjola vastasivat pääasiassa pisteiden teosta.

SM-sarjan pistepörssissä Susanna Tapani oli ylivoimainen. Hän teki 33 ottelussa 129 maalia ja syötti 84.

Jää-Kotkien kasvateista tehokkain oli Helmi Silokivi pistein 6+18. Oona Niemosen pisteet olivat 7+10 ja kymmenkunta peliä vähemmän pelanneen Emmi Metsä-Tokilan 8+7. Tessa Kiiski teki kaksi maalia ja syötti seitsemän.

RNK:n edelliset mestaruudet ovat vuosilta 2011 ja 2017.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän