Romppaiselle vastausta

0

Pientä vastausta Yrjö Romppaisen kirjoitukseen. Siitä olemme kaikki samaa mieltä, että Vakka-Suomi tarvitsee oman kansanedustajan, ilman puoluerajoja. Tärkeintä on, että asiat hoituvat.

Tuosta koronan hoidosta olen täysin eri mieltä. Alun perin olisi pitänyt Kiinan raja sulkea täydellisesti ulospääsyn estämiseksi. Ketään ei olisi saanut päästää pois, ei edes suomalaisia. Kaikki muu myöhempi toiminta on ollut taistelua hölmöläisten meiningillä. Uudenmaan sululla ei saavutettu mitään mainittavaa. Suomi pistettiin kokonaan lähes seis. Yrittäjiltä loppui toimeentulo kokonaan ja työntekijät kärsivät lomautuksista. Silläkö korona aiottiin saada vältettyä, että käskettiin vanhempi väki pysymään kotona karanteenissa?

Sitten kehotettiin ottamaan rokotuksia aina vaan lisää. Rokotuksista huolimatta korona tuli niin rokotteen saaneille kuin muullekin kansalle. Tiettävästi jotkut rokotteen ottaneet saivat siitä ikäviä jälkivaikutuksia. En yhtään ihmettele, jos monet jättivät sen ottamatta, eivätkä välttämättä sairastuneet ollenkaan. Taudin vaarallisuutta ei silti voi kiistää.

Sanna Marinin hallitusko hoiti homman hyvin? Kouluarvosana kutonen koko toiminnalle. Venäjän hyökkäyksen toki tuomitsemme kaikki, mutta ei sen varjolla olisi pitänyt sähköä ja bensan hintaa nostaa.

Seuraava hallitus joutuu vihervasemmiston sotkut paikkaamaan kovalla kädellä. Sanna Marinin hallitus on vain lisännyt valtion velkaa. Sitäkö pitäisi kehua? Perussuomalaisten tavoite erota EU:sta on ihan paikallaan. Italia, Kreikka ja Espanja ovat EU-jäsenyydestä saaneet enemmän kuin lottovoiton. Nyt he voivat sumeilematta tuhlata rahaa tietäen, että koskaan ei tarvitse takasin maksaa. Pohjoiset maat, Suomi mukaan lukien, syytävät tarvittaessa lisää rahaa. Suomella olisi niilläkin rahoilla omaa käyttöä. Suomi on Euroopan kolmanneksi suurin nettomaksaja. Hyödyt EU:sta ovat olemattomat. Britit tekivät ihan oikein breksitit ottaneena. Kerran se kirpaisee, mutta pitemmällä aika välillä palkitsee.

Rahaa ei ole jatkossakaan jaossa seuraavalta hallitukselta. Kehitysapua ja työperäistä maahanmuuttoa pitääkin kriittisesti tarkastella. Ukrainaa voisivat rikkaammat maat avustaa enempi. Suomi voisi rahat jo pitää kotimaassa. Sotakaluston lähettäminen ei pelasta sodan loppumista.

Tiukemmat ajat ovat edessä jatkossa.

Rauno Lehtimäki