Sakunkulma

0

Jos ole oikke ymmärtä, niin kaupunk ei ol lahjottan Sakunkulman kiinteistöt Varhal, mutt anta sen vuokral.

Ny o sit vallan tärkkiä, ett saara sen toiminta jatkuma. Kysynki nyssit Heli-Päivikilt ja Maurilt, ett mikä o heijä asenttes Sakunkulman toimintta. Ei se tiätenkä ol mikkä eruskunna asia, mutt he touhuva Varhas kans. Tääl o satakunt äänioikeutettu mummu ja pappa orottamas kannaotto.

Kyll mä yhre eine ihmetteli, ikä luin Plarist, ett meijä omakki vanhustyä ihmise oliva Sakunkulma lopettamisen kannal, mukamas sen tähren kosk ei vastava toimintta ol muis kunnis. No, laittakka sit mialummi samankaltane muhallekki. Heli-Päivikki toi esil, iha oikke, ennalt ehkäsemisen tärkkeyre vanhustyäs.

No, Sakunkulmas stä tehrän täyrel syrämmel ja suurel menestyksel. Siäl käy 35–75 henkke päiväs. Joltei tahro yksinäs syär, katel telkkari taik juar kaffet, nii sit vaa Sakunkulmaha. Mm tualijumppa, kuntosali, muistikerho ja henkellinen piiri tuava ihmissi yhtehe. Kaik tämä teke vanhoil ihmisil mukavammaks asustel yksin kotonas

Ole ite ollu Sakunkulman toiminnas mukan 20 vuat, monellakin taval, ja ihaillu ja ihmetelly sen henkilökunna ystävällisyyt ja ammattitaitto. Se lisäks siäl ova pysyny sama ihmise, Jannet myäre.

Mä kyll muista senki aja, ikä siin isos rakennukses ol vuakralaissi. Kyll maar heist ny saa jo kirjotta, kosk ova aikka sit kuallu. Siäl asus yks Gustav-nimine neuvos, jol ol aika pali nuareve vaimo. Yks ehto he oliva lährös meijä isän ja äiten ja muutama muu ihmisen kans pursseural juhlihi. Meijän paatil sin pit menemä.

Ikä Gustav ol tulos paattihi, niin kaik nuaremma koettiva hänt autta, mutt Gustav ol itteppäine ja sanos ite pääseväs. Hyppäs ja tiätyste suaran pasklahte. Kaik hermostusiva, mutt häne frouvas totes, ett antakka olla vaa, kyll kaik pask kellu. Kaik rupesiva niin pali naurama, ettei äijä meinattu saar paattihi ollenka.

Ikä viimeaikkassi tapahtumi katto, täsä kaupunkis vallanki, niin tost kellumisest on kyll sama miält.

Yks flik

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän