Seitsemän ottelun voittoputki nosti UJK:n naiset ykkösen mitalipeleihin

0
UJK:n Fanni Elo on ykkössarjan tilastokolmonen, 20 pelissä syntyi 43 maalia ja 30 maalisyöttöä.

UJK:n naisjoukkue teki ringeten ykkössarjan viimeisessä pelissä sen mitä pitikin: otti kaksi pistettä ja varmisti kotiedun ensimmäiselle playoff-kierrokselle. B-nuorten kausi SM-sarjassa päättyi niinikään kahteen pisteeseen ja sarjan seitsemänteen sijaan.

UJK:n naiset kohtasivat sarjan viimeisellä kierroksella vierasottelussa Helsingin. UJK hallitsi ottelua, mutta lopullisesti pisteet varmistuivat vasta viimeisessä erässä, jonka UJK vei 6–1. Koko ottelu päättyi UJK:n voittolukemiin 12–5.

Maalivahtien torjunnat osoittavat UJK:n selvää ylivoimaa. Jemina Päivöke UJK:n maalissa torjui 23 kertaa, Helsingin maalivahti 62 kertaa.

UJK:n maaleista Fanni Elo ja Teresa Tapani tekivät kolme, Noora Peltovirta ja Susanna Laurell kaksi sekä Tanja Nyberg ja Emmi-Riia Ranta yhden.

UJK:n seitsemän ottelun voittoputki nosti sen sarjan kakkospaikalle, ensimmäisellä playoffs-kierroksella tulee vastaan Kangasniemen KaPa-51. Ottelu pelataan Uudessakaupungissa tulevana lauantaina kello 17.

UJK hävisi KaPa-51:lle alkusarjan avauspelissä syyskuussa pahasti 10–4, mutta jatkosarjassa tammikuussa pelattiin jo tasan. Molemmat pelit pelattiin Kangasniemellä, joten nyt UJK pääsee kotikentälle hyvässä vireessä hakemaan loppuottelupaikkaa.

Toisen otteluparin muodostavat sarjaykkönen FoPS ja nelonen Naantalin VG-62.

Hävinneet pelaavat pronssista yhden pelin, voittajat ottavat yhteen paras kolmesta -periaatteella. Kotikenttäetu on sarjassa paremmin sijoittuneella.

B-nuorten kausi päättyi voittoon. Arkipeli torstaina sarjakärki Rauman Lukkoa vastaan oli tasaista ja hyvää vääntöä ja kääntyi Lukon eduksi vasta päätöserän lopulla. Lukko voitti 4–1, UJK:n maalin teki Pihla Suominen .

Lauantaina UJK matkusti Kangasniemelle ratkomaan sarjan seitsemättä sijaa. Ottelu oli hyvin tasainen, kotijoukkue oli useaan otteeseen maalin edellä, mutta UJK tuli aina tasoihin.

Päätöserässä KaPa onnistui karkaamaan kahden maalin johtoon. UJK ei kuitenkaan luovuttanut vaan onnistui kääntämään pelin edukseen kahden viimeisen minuutin aikana.

Ajassa 58.13 Emma Usvala toi UJK:n maalin päähän, ajassa 58.57 Tytti Suominen iski tasoituksen. Se olisi riittänyt UJK:lle seiskasijaan, mutta varmemmaksi vakuudeksi Katarina Maikola teki vielä yhden, kun peliaikaa oli jäljellä 17 sekuntia. Loppunumerot UJK:lle 9–8.

Emma Usvala teki neljä maalia, Katarina Maikola kolme, Pihla Suominen ja Tytti Suominen kumpikin yhden.

Jussi Arola