Sudenpennut tutustuivat luonnonsuojeluun

0
Sudenpennut pääsivät lajittelemaan lapsiperheen tyypillisiä jätteitä.

Uudenkaupungin Merihaiden sudenpentujen vuorokauden mittainen kevätretki järjestettiin viime viikonloppuna Hallun koululla. Sudenpennut ovat 7–10-vuotiaita partiolaisia, ja heitä oli lähtenyt retkelle mukaan 25. Sudenpentuja ohjaamassa oli kymmenen johtajaa, joista osa oli yläkouluikäisiä, osa taas täysi-ikäisiä.

Retkellä sudenpennut jakautuivat viiden hengen ryhmiin ja tutustuivat viidellä eri toimintapisteellä luonnonsuojeluun eri näkökulmista. Ohjelmassa oli muun muassa kotimaisiin uhanalaisiin eläinlajeihin tutustumista, kierrättämisen harjoittelua, ravintoketjujen pohtimista, metsään tutustumista ja hyönteishotellin valmistaminen. Retken päätteeksi kaikki sudenpennut saivatkin partiopaitoihinsa ommeltavaksi Luonnonsuojelija-jäljen merkiksi aiheeseen tutustumisesta.

Tärkeän teeman lisäksi jokainen osallistuja pääsi pystyttämään ja kokoamaan puolijoukkuetelttaa, jossa yö myös nukuttiin. Vaikka lauantai-iltana satoi runsaasti lunta, oli teltassa lämmintä.

Merihaiden johtajat huolehtivat telttojen kamiinoiden lämmittämisestä ja saivat avukseen myös sudenpentujen vanhempia, jolloin kenenkään kipinävuorosta ei tullut liian pitkää. Myös sudenpennut pääsivät pareittain tai kolmestaan harjoittelemaan kipinävahtina toimimista aikuisen tuella. Muutama pieni kipinämikko tosin nukkui niin sikeästi, ettei heitä saatu keskellä yötä hereille kamiinaa vahtimaan.

Retki sisälsi myös monia muitakin perinteisiä partioelementtejä, kuten yhteiset lipunnostot ja -laskut, monenlaiset ulkoleikit ja lauantai-illan rauhalliset partiolaulut ennen nukkumaanmenoa. Ja kuten partiotapahtumiin kuuluu, myös ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Retken kruununa olivat sunnuntain lounaan päätteeksi syödyt uunituoreet mokkapalat, joita herkkusuisimmat osallistujat söivät omien todistustensa mukaan neljä palaa.

Uudenkaupungin Merihait viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlaa, ja sudenpennut voivatkin tänä keväänä osallistua viikkotoiminnan lisäksi vielä kisoihin Porissa, partioparaatiin Turussa ja purjehdukselle lippukunnan omalla Krista-aluksella.

Suvi Teeri