Tilat ja soittimet omaehtoista harrastusta varten

0
Harrastetilassa on myös soittimet valmiina. Mallia näyttää Hugo Pirppu.

Uudenkaupungin kulttuurikeskuksen alakerrassa, taidenäyttelytilan vieressä on nykyään erillinen harrastetila lähinnä nuoria soittajia varten.

– Kaupungissa ei viime vuosina ole ollut yleistä tilaa soittoharrastusta varten. Tästä ovat kärsineet erityisesti nuoret, joiden bändiharrastus on levännyt lähinnä vanhempien hyväntahtoisuuden ja autotallien varassa, pohjusti Uudenkaupungin kaupungin kulttuurituottaja Joni Pietiläinen.

Kaupungin kulttuuritoimen yksi päätehtävistä on kuitenkin luoda kaupunkilaisille mahdollisuuksia kulttuurin omaehtoiseen tekemiseen ja harrastamiseen.

– Päätimme siis remontoida kulttuurikeskuksen vajaakäytöllä olleen väestönsuojatilan soittajia varten. Toivomme että näin mahdollisimman moni rohkaistuu edes kokeilemaan miltä soittaminen ja musiikin tekeminen tuntuu, lisäsi Pietiläinen.

Tilasta löytyy soittajien käyttöön rummut, kosketinsoittimet, sähkökitara ja -basso, neljä mikkiä sekä äänentoistolaitteet. Kulttuuritoimiston väki opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä. Tilan ja soittimen käyttö on kaikille ilmaista.

– Vaikka lähdimme rakentamaan soittotilaa erityisesti nuoria soittajia ajatellen, niin toki tila on kaikenikäisten musiikinharrastajien käytettävissä, Pietiläinen muistutti.

Harrastetilaan mahtuu soittajien lisäksi työskentelemään myös yksittäisiä kuvataiteilijoita.

– Tilan varaaminen käy kätevästi ottamalla sähköpostilla tai puhelimitse yhteyttä kulttuuritoimistoon. Katsotaan sitten yhdessä kaikille sopiva harrastusaika, kuvaili Joni Pietiläinen.

Yksi harrastetilan käyttäjistä on lukiossa opiskeleva Hugo Pirppu . Hän sai vinkin ilmaisesta soittotilasta kaupungin nuorisotoimen työntekijän kautta.

– Huomasin nopeasti, että harrastetilassa soittamiseen suhtautuu vakavammin tai siihen ainakin panostaa enemmän. Kotona homma menee helposti kännykän selaamiseksi, Pirppu hymyili.

Vaikka harrastetila on tarkoitettu soittamista, ei varsinaisesti musiikin äänittämistä varten, löysi Hugo Pirppu keinot myös tallentaa omaa soittamistaan. Nyt kasassa on omaa musiikkia albumin verran.

– Olen itse sekä tehnyt biisit ja soitan kaikkia soittimia. Lopputulos on perinteisiä rockmusiikin kaavoja rikkovaa, mutta ehdottomasti minun näköistäni musiikkia, kuvaili Pirppu.

– Ilman harrastetilaa albumi olisi varmaan jäänyt julkaisematta, pohti Hugo Pirppu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän