Työryhmä miettimään Sakunkulmaa

0

Vanhusneuvosto järjesti tiistaina kulttuurikeskus Crusellissa keskustelutilaisuuden Sakunkulmasta. Tilaisuudessa keskusteltiin siitä uudesta tilanteesta, missä Sakunkulma nyt on.

Sakunkulman päiväkeskus siirtyi vuodenvaihteessa Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle (Varha). Keskus pyörii toistaiseksi Varhan rahoituksella. Näin ei voi kuitenkaan jatkua, sillä hyvinvointialueen tehtävänä on tarjota vain sote-palvelut. Kuntien taas pitäisi huolehtia asukkaittensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Kun Sakunkulman toimintaa mietitään, osa palveluista on sellaisia, että kaupungin pitäisi ottaa niistä vastuu.

Kaupungin päättäjät saivat tiistaina Crusellista selvän viestin vanhemmalta väeltä: Sakunkulma halutaan säilyttää sellaisena kuin se nyt on.

Toistaiseksi kaupungin budjetissa ei ole varauduttu Sakunkulman palveluiden järjestämiseen, Sakunkulmasta tulisi siis ensi vuonna kaupungille uusi menoerä. Kaupungin hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso ehdotti, että kaupunki, Varha ja järjestöt perustaisivat yhteisen työryhmän pohtimaan Sakunkulman palveluita.

Vuorenlaakson ehdotuksessa oli fiksu pointti ottaa järjestöt mukaan työryhmään. Sakunkulmassa on sellaistakin toimintaa, jonka vetämiseen ei vaadita ammattilaisia. Kun Sakunkulmassa on jo nyt ollut talkoohenkeä, niin ehkä yhdistyksetkin voisivat ottaa koppia talon toiminnoista.

Uudessakaupungissa on noin 5 000 yli 65-vuotiasta asukasta. Se tarkoittaa, että kolmannes kaupungin asukkaista on vanhempaa väkeä ja joka vuosi tämä joukko kasvaa. Kaupungin pitäisi huomioida koko tämä ikäluokka. Kuten paneelissa aiheellisesti kysyttiin, pitäisikö Sakunkulman lisäksi toimintaa olla myös asuinalueilla? Jos yhdistykset järjestävät ikäihmisille toimintaa, miten liikkeelle saadaan ne, jotka eivät ole mukana yhdistystoiminnassa.

Työryhmällä on paljon mietittävää.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän