Uimahallia ei voida myydä – Kuntalaisaloite ei johda toimenpiteisiin

0
Seppo Sjöblomin teki kuntalaisaloitteen uimahallista viime vuoden helmikuussa.

Seppo Sjöblom teki vuosi sitten kuntalaisaloitteen Uudenkaupungin uimahallin myymiseksi ja sen muuhun käyttöön ottamiseksi, kun uusi uimahalli valmistuu Wintteriin.

Kaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari on vastannut aloitteeseen, ettei uimahallin myyminen ole mahdollista sivistys- ja hyvinvointikeskuksen tarjouspyynnön hyväksymisestä tehtyjen päätösten nojalla. Lisäksi nykyinen asemakaava rajoittaa nykyisen uimahallin käytön muuhun kuin vastaavaan uimahallikäyttöön.

Nikkari huomauttaa myös, että uimahallin käyttöikä on lopussa. Rakennuksen elementeissä on kosteusvaurioita ja allasosaston katosta tippuvat rappaukset. Toimisto-osastolla on sisäilmaongelmia. Uimahallin peruskorjauksen nykyvaatimusten mukaiseksi korjaamisen hinta oli vuonna 2016 tehdyssä hankesuunnitelmassa arvioitu 10,5 miljoonaksi euroksi. Tämän päivän arvio hankesuunnitelmassa arvioidun vastaavan uimahallin kattavan peruskorjauksen hinnaksi arvioidaan 14,3 miljoonaa euroa.

– Peruskorjauksen hinnan suuruuden perusteella on erittäin epätodennäköistä, että nykyisen uimahallin myynnille olisi mitään edellytyksiä, Nikkari toteaa vastauksessa.

Sjöblom julkaisi kaupungin vastauksen sosiaalisessa mediassa torstaina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän